avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare cumparare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare cumparare imobil

Buna,

Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare imobil cu avans 1000 euro. Urmeaza ca maine sa primim restul de bani si sa semnam contracttul. Problema este ca maine cumparatorul va aduce 8000 euro cash iar restul ii va transfera in contul nostru. Ma intereseaza care e procedura: se face mai intai contractul si se semneaza cu ceva clauza de asigurare ca vor vira banii sau se vireaza mai intai banii si apoi se semneaza contractul? As vrea doar sa fim siguri ca ne primim toti banii. multumesc
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 12:15, 7 Septembrie 2012
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este corect sa semnati intai contractul pentru ca numai in baza acelui contract , daca se transfera prin cont bancar, banca poate face transferul. Puteti introduce o clauza prin care sa stipulati conditiile in caz de neplata a diferentei in teremenul convenit.
Puteti urma urmatorii pasi:
1 incheierea contractului de vanzare-cumparare in forma autentica
2 deplasarea la banca impreuna cu cumparatorul pentru a se efectua plata restului de pret
3 intoarcearea la biroul notarial pentru a da declaratia de incasare a intregului pret de vanzare a imobilului.
In cazul in care plata restului de pret se face intr-o alta zi decat ziua incheierii contractului de vanzare cumparare in forma autentica, puteti solicita notarului sa introduca o clauza privind notarea privilegiului vanzatorului asupra restului de pret neincasat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Privilegiul vanzatorului, imobil prima casa trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Imobil ce urmeaza a fi vandut prin prima casa. Notarul spune ca : \\"vanzatorul trebuie sa renunte expres la privilegiul vanzatorului, caci altfel ... (vezi toată discuția)
Cumpărare apartament pași de urmat la notar. bună ziua să ... nicu940503 nicu940503 Cumpărare apartament pași de urmat la notar. Bună ziua Să zicem că m-am înțeles cu proprietarul pentru cumpărarea unui apartament și ajungem la ... (vezi toată discuția)
Am un apartament de vanzare si clientu nu are toata suma.ce acte la notar se pot incheia? io_aura io_aura Am un apartament pus in vanzare,iar agentia m-a contactat ca au un clint dar clientu nu are toata suma urmand sa ne dea jumatate din suma acum si jumatate in ... (vezi toată discuția)