avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somajul constituie vechime in munca?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somajul constituie vechime in munca?

.
Persoanele chemate sau rechemate in randul cadrelor militare active .... beneficiaza de gradatii in raport cu vechimea in munca legal stabilita.
In vederea acordarii unor gradatii pentru cadrele militare, somajul constituie vechime in munca?
Cel mai recent răspuns: maria petrache , utilizator 12:44, 2 Iulie 2010
Perioada de somaj este considerata ca perioada ce intra in calculul vechimii doar
pentru stabilirea pensiei, nu si ca vechime in munca dupa care se acorda unele drepturi.
potrivit carui art de lege? Va multumesc ptr raspuns!
Din Legea 76/2002:
Art. 48. - (1) Beneficiarii de indemnizaţie de şomaj sunt asiguraţi în sistemul asigurărilor sociale de stat şi în sistemul asigurărilor sociale de sănătate şi beneficiază de toate drepturile prevăzute de lege pentru asiguraţii acestor sisteme.
(2) Contribuţia pentru asigurările sociale de stat şi contribuţia pentru asigurările sociale de sănătate se suportă din bugetul asigurărilor pentru şomaj şi se virează caselor de asigurări respective de către agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă.
(3) Drepturile de asigurări sociale de stat ale persoanelor beneficiare de indemnizaţie de şomaj se suportă din bugetul asigurărilor sociale de stat.
Va multumesc frumos ptr raspunsuri! O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de somaj intra in calcului sporului de vechime? ELENA2006 ELENA2006 Am nevoie de o lamurire bine documntata . Intra in calculul sporului de vechime in munca si perioada de somaj? Un angajat nou al intitutiei noastre vrea sa-i ... (vezi toată discuția)
Perioadele pentru care se acorda indemnizatie de somaj se cumuleaza la calculul anilor de vechime pentru pensie? rasaritcdumitru rasaritcdumitru Perioadele pt care se acorda indemnizatie de somaj se cumuleaza la calculul anilor de vechime pt pensie ???:\"> (vezi toată discuția)
Contributii din indemnizatia de somaj dan27gan dan27gan Din ajutorul de somaj stabilit se retine CAS si CASS? Ajutorul de somaj se impoziteaza? (vezi toată discuția)