avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum pot face acte la casa daca am chitanta de mana ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum pot face acte la casa daca am chitanta de mana ?

Cum pot face acte la o casa situata in Bucuresti daca am urmatoarele acte : contract de vanzare-cumparare al proprietarului din 1940, certificat de mostenitor al sotiei si copiilor acestuia de la care s-a cumparat casa dupa moartea acestuia, chitanta de mana din 1975 intre mostenitori si familia mea ; adica tatal meu decedat de curand si doi frati ai acestuia . Fratii tatalui meu sunt dispusi sa-mi cedeze partea lor.
Solicitati instantei o hotarare jud. care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare autentic, pe baza chitantei de mana.
da,act in inst care sa tina loc de contract de v-c
multumesc pentru raspunsuri! Pentru asta trebuie sa solicit un avocat sau merg la judecatorie? Necesita proces?
Angajati-va un avocat.
Va fi un proces, dar actiunea este relativ simpla.
cel cu care ati incheiat chitanta de mana mai traieste?

Alte discuții în legătură

Se poate cere revizuire succesiune? invocand art.703 cod civil ? bun ascuns intentionat de la masa succesorala... dorudoru dorudoru Pe scurt.: anul 2000 tata moare. Dupa 2 luni Sotia tatalui (mama vitrega) deschidem succesiune. Se imparte omeneste totul 1 apartament din Bucuresti, Dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Contract de mana lanubis lanubis Buna ! Am cumparat in 78 de la tatal meu un teren cu contract de vanzare cump. facut de mana (teren pe care tata il ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare apartament cu chitanta de mana. stelutaalistar stelutaalistar Anul trecut am incheiat un contract de vanzare-cumparare , cu chitanta de mana semnata de 2 martori prin care vanzatoarea ( o doamna de 75 ani ) imi vindea ... (vezi toată discuția)