avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... amenzile
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

amenzile

Buna ziua
As dori sa stiu daca imi pot schimba numele , in conditiile in care am mai multe amenzi contraventionale neplatite.
Si daca aceste amenzi se vor prescrie in viitor ?
#-o
:D chiar asa de multe sa fie ca sa merite sa va schimbati numele?se poate pana la urma,dar amenda tot o sa o platiti,:D,,,,,dar in cazul in care sant doar amenzi contraventionale si nu PENALE,,,,si nu aveti nici un bun pe care sa va puna sechestru si pe care sa il execute silit,,,,,,,,,puteti sta linistit si cu numele cu care va-ti nascut:D:D:D
Nu sunt asa multe , in jur de 1000 ron.Dar vreau sa imi schimb doar numele de familie .Nu e o problema plata pt. ca am de gand sa le platesc , dar numai sa nu ma incurce atunci cand o sa fac demersurile de schimbare a numelui.
Si daca stiti , trebuie sa schimb si diplomele sau e de ajuns o adeverinta din care sa ateste ca mi-am schimbat numele ? Vreau sa merg la politie si nu am timp sa schimb toate actele.
Multumsc mult pt. informatii.
O seara placuta
Ca va schimbati numele sau nu ,evidentele dvs,cu nume actual si cu cel viitor se gasesc /se vor gasi la DEIP si veti fi gasit ,iar amenzile vor fi executate prin Sectia Fianciara.
Pe de alta parte, numele conform legii, se schimba numai cand exista motive temeinice care sa determine acest lucru.
Fiti barbat si asumati-va gesturile si faptele.
Incercati sa nu mai calcati "pe langa lege" pentru ca"smecheria" asta marunta este usor de depistat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Iulie 2010
Radu Gabrian, Mediator
numele se schimba...CNP-ul ramane. La fe si adresa de domiciliu. Odata ce va schimbati numele, nu veti deveni o alta persoana, ci tot " Popescu" dar pe care acum il cheama "Ionescu" . :)
Am si eu o problema asemanatoare, dar amenda mea e administrativa.Nu am nimic pe care se poate pune sechestru, dar altceva nu risc?
In plus am fost scos de sub urmarire penala, si vreau sa stiu daca ramane in cazier.
Multumesc mult.

Alte discuții în legătură

amenda administrativa-reabilitarea de drept? IonutGheorgheLad IonutGheorgheLad Buna ziua! Am si eu o problema, in data de 01.10.2013 am fost scos de sub urmarire penala conform art.18^1 CP si mi sa aplicat amenda administrativa in ... (vezi toată discuția)
Amenda administrativa ! stefanu stefanu Am primit o amenda administrativa de 100 ron si 30 de ron cheltuieli de judecata . Daca nu o sa platesc in 15 de zile ce o sa se intample ? (vezi toată discuția)
Amenda administrativa floreaflorea floreaflorea buna ziua as avea si eu o intrebare...in urma cu 2 ani am condus masina ( proprietate personala ) fara a poseda permis de conducere ...am fost oprit de ... (vezi toată discuția)