am un SRL X al carui asociat unic este un SRL Y ambele cu capital roman,
dar asociatul unic al SRL Y este o SC strina cu capital integral privat strain.
cum pot dizolva SRL X ??
cat mai simplu, cu acordul partilor, fara prea mari implicatii
care ar fi procedura, am citit in legea 31 dar nu prea m-am lamurit,
as dori sa stiu efectiv pasii de urmat.
Cel mai convenabil ar fi sa incetezi activitatea, e cel mai ieftin, desi nu stiu cum ai inregistrat un SRL cu asociat unic un alt SRL cu asociat unic:-/
Pentru incetarea activitatii trebuie mers la circa financiara unde se instituie un control de fond si toate actele si darile la stat sa fie achitate la zi , altfel e jale.Se merge pe dizolvarea de drept comun insa , odata dizolvata , firma continue sa existe pana se fac toate operatiunile de lichidare .Deci, aceasta dizolvare este insotita sau nu si de lichidare?
Motivul : titlul 7 , capitolul 1, art.227 ,alin d ,din legea 31 rep si modif. adica decizia adunarii generale a asociatilor. In actul constitutiv ar trebui sa existe si clauze cu privire la dizolvarea de drept comun.
e mai complicat, SRL ul a fost infiintat in 99 cu o denumire, in 2004 a fost preluat prin cesiune , de catre un SA si s-a schimbat denumirea, in prezent SA-ul asociat unic in SRL , a fost si el preluat de alta SC straina si SA-ul a devenit SRL.
acum noi vream dizolvarea primului SRL sa zicem X care se face prin decizia asociatului unic care nu mai este SA-ul ci un SRL y care are asociat unic strain o alta SC.
acuma, cine face decizia?? fostul SA devenit SRL sau SC straina in calitate de asociat unic al SA-ului .