avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate preotii incotro?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

preotii incotro?

Ce ne facenm cu preotii care din ce in ce maresc taxele (bisericesti).De curand tatal meu a decedat (1 luna),si preotul din sat fara nici o jene ne cere atatia bani ,la inmormantare ,parastase ca depasesste cu mult salariul meu (min pe economie),si asa procedeaza cu toata lumea .i sau tot facut reclamatii dar se pare ca are multe relatii ,si ne face sa mergem cu groaza la biserica cu o coliva pentru sufletele celor plecati dintre noi.Va multumesc.
Din pacate, o mare parte din cei care imbratiseaza aceasta "meserie" nu o fac decat pentru bani. Stiti ca se spune ca un preot castiga atat de pe urma mortilor cat si de pe urma celor viilor.
Putin sunt cei care mai sunt condusi de harul si credinta in Dumnezeu.
Buna ziua,
In umila mea stradanie de a intelege aceasta breasla, careia nu-i neg valoarea spirituala, ci incep sa ma indoiesc de chemarea pe care o are un astfel de reprezentant al biesricii, atunci cand vand ceea ce nu e de vanzare, neg doar comportamentul unor preoti care parca fac bisnita, punand spre vanzare ceea ce Dumnezeu, Creatorul sau cum doreste fiecare sa-l numeasca, a pus la dispozitie gratis.
Nu am un raspuns la intrebarea dumneavoastra. Consider ca atat timp cat intre chemarea catre lumea duhovniceasca si privitul ei sub aspect de meserie duhovniceasca nu se va face odata candva o delimitare or sa tot fie preoti care tin la "tarif".
Buna seara maria...iti inteleg perfect nemultumirea.Ai ghinionul ca in satul tau sa ai un astfel de "slujbas al Domnului".Intrebarea mea este da-ti elibereaza chitanta pentru suma ceruta?.
Daca nu, ai tot dreptul sa-l reclami si tu.In timpurile noastre,putini f.putini mai sunt preotii care-ti spun ca poti da CIT AI sau POTI.
Nu e vorba numai de preotii de la sat.Asa procedeaza marea majoritate.Pe langa impozitul obligatoriu,La sarbatori cand un preot calca in casa enoriasului,acesta lasa o suma de bani (nu modica)pentru serviciile aduse si niciodata nu taie nimeni chitanta.La botezuri,nunti si inmormantari se incaseaza bani frumosi,iar chitanta este numai pe o parte din suma.Nu ai unde sa-i reclami,ca toti se tem de asa zisa "afurisenie".Ce parere aveti despre asta?
Aveti dreptate ,de ex la inmormantare preotul mi-a eliberat chitanta de 150 lei(diferite servicii bisericesti)si in plus fata de acestia mi-a mai cerut 66lei(lumanari),60 lei-clopotarul,200 lei preotul(in plus fata de chitanta,50 lei dascalul.totalul s-a ridicat la 526 ,plus cate alte bunuri cerute ,si alte servicii obligatorii ,binentles pe bani! Atunci ,mai putem merge noi cu sufletul impacat ,la acest preot,mai ales ca te obliga la multe serviicii ,si duce chiar amenintarea ca nu mai slujeste nici-un parastas!Oare acesti bani cine-i impoziteaza?

Alte discuții în legătură

Din punct de vedere legal e obligatorie plata contribuției la biserică? Bianca Vlasin Bianca Vlasin Bună ziua, va rog sa îmi spuneți. .....dpdv legal e obligatorie plata contributiei la biserica? Nu de alta, dar avem copil mic, cheltuieli multe, iar un ... (vezi toată discuția)
Mormant in gradina.... Tarzan2012 Tarzan2012 Am calatorit prin tara,si mare mi-a fost mirarea sa vad cruci cu mormant pe teren privat. Aceste marminte sunt de obicei la sate izolate,unde cimitirul si ... (vezi toată discuția)
Intrebarea unui enorias enorias enorias Buna reprezint 99% din enoriasii unei parohii ortodoxe din judetul arad. in urma cu cateva luni am ramas fara preot in urma decesului preotului de la noi si ... (vezi toată discuția)