In urma divortului ex-ul a obtinut un anumit program de vizitare care il nemultumeste. Deoarece casa in care am locuit este doar pe numele lui, eu cu copiii am fost nevoiti sa parasim locuinta. El vrea ca sa ma duc la tribunal si sa obtin un alt program de vizitare al copiilor, in care el are acces permanent la copii. Daca ii aduc acest program modificat, el " se va gandi" sa le cumpere copiilor un apartament. Intrebarea este daca se poate modifica acest program ? Multumesc
Se poate modifica insa ex-ul trebuie sa depuna o cerere la instanta in acest sens.
daca dumneavoastra nu va opuneti sa aiba acest proggram nu stiu daca e nevoie de o hotarare in acest sens....
Insa, incurcate sunt caile Domnului ....
In acest caz nu va lasati santajata.Nu faceti nimic in acest sens.Daca doreste binele copiilor va veni sa le viziteze, se va interesa de cresterea si educarea acestora si in cele din urma de situatia materiala a acestora.Sa-i fie rusine !
Multumesc pentru raspuns. Si eu consider ca este un santaj, dar eu am ramas cu copiii si cu responsabilitatea imensa de ai creste , educa si a le oferi amintiri si baze puternice pentru viata viitoare. El in schimb a ramas cu toata partea materiala intacta, pentru ca in decursul anilor s-a protejat. Si-a protejat casa cumparata cu 2 luni inainte de casatorie, si pe care 15 ani a refuzat cu obstinatie sa o treaca pe amandoi, plus de asta isi mai construieste de doi ani o casa pe numele mamei lui. Are firma proprie , si-a trecut pe adeverinta de venituri o suma infima pentru ca pensia alimentara sa fie corespunzatoare. In plus dupa cateva zile de la pronuntarea divortului am aflat ca are o familie paralela, care include si un copil de 2 ani. Ma gandeam ca as putea ca un avocat sau un notar sa elaboreze un act in care eu imi iau angajamentul ca il las sa viziteze copiii cand doreste el, iar el isi ia angajamentul ca le va oferi daca nu un apartament, macar dreptul de uzufruct al caminului in care s-au nascut fetele si din care ne-a alungat?
Casa de care ziceti ar fi bun comun.Deci, ar intra la un partaj intre soti.
Depinde insa de mai multe aspecte.
Poate ca ar trebui sa consultati un avocat din localitatea dvs. pentru a se intelege care este situatia de fapt si de drept concreta.
Cat priveste situatia cu dreptul de a-i vedea oricand pe copii chiar si o hotarare judecatoreasca obtinuta se poate modifica ulterior tot prin instanta.
De principiu, chiar daca exista o hotarare judecatoreasca cu un program de vizita nu sunteti obligata sa ii limitati accesul la vizitarea copiilor.Adica nu trebuie sa respectati strict programul de vizitare.
In schimb, tatal este obligat sa respecte programul de vizitare conform hotararii instantei, hotarare care lui ii este opozabila din punct de vedere juridic.
Parerea mea este ca bajbaiti in nestiinta dreptului atat dvs. cat si sotul si poate ca se pot gasi solutii juridice care sa va ajute pe toti trei( inclusiv copilul) insa, cu conditia sa va intelegeti...si pe viitor cumva si sa va respectati intelegerile...
Unde sa ma adresez
gradu39
va rog sa ma sfatuiti ce sa fac an urma cu 3 saptamani sotia mea a plecat de acasa cu unul din cei doi copii fara sa stiu nimic de ea am fost la politie am ... (vezi toată discuția)