Buna ziua! In anul 1998 am incheiat casatoria cu sotia mea. Din anul 2000 avem o fetita. Dupa nastrea acesteia in mod repetat sotia a inceput sa tot parasesca domiciliul cand cu copil cand fara. In mai 2004 aceasta inainteaza actiune de divort si minorul ii este incredintat spre crestere conform legii. In timpul divortului aceasta intretine o alta relatie de, sa zicem "concubinaj", cu noul "concubin" pe care dupa cateva luni il paraseste si revine la mine. Dupa cateva incercari de convingere accept sa convietuim in concubinaj dar, acesta nu se lasa de naravul plecarilor pe diferite motive, pana in anul mai 2007 cand pleaca iar, chipurile definitiv. Dupa o perioada de cateva luni bune revine si in urma unor discutii foarte serioase referitoare la binele copilului si nu numai in anul 2008 concluzionand ca am terminat cu "copilariile" ne recasatorim, dar la numai 3 luni iarasi pleaca si tot asa, lasand mereu copilul in ingrijirea mea de fiecare data. Anul acesta bineinteles tot in luna mai pleaca "definitiv". Din acesta luna, cat si pe perioadele in care a plecat, mai sus mentionate, sotia nu a contribuit nici material si nici moral la cresterea copilului. In acest moment consider ca relatia noastra nu-si mai are rostul sunt deja 12 ani "grei" si se pare ca si fetita este afectata de comportamentul mamei, dorind sa inaintez actiune de divort. As dori sa va cer sfatul din punct de vedere legal, daca se poate considera abandon de familie sau de minor si care ar fi sansele de obtinere al copilului(lucru foarte important deoarece fata nu doreste sa stea la mama ei). Totodata as dori sa-mi spuneti care este "solutia" legala cea mai buna si cui ar trebui sa ma adresez in prima faza. Am facut si adrese la Politie pentru parasirea domiciliului.
Va multumesc anticipat.
Opinia mea este ca va pierdeti timpul cu acele adrese.Daca sunteti hotarat formulati cerere de divort si solicitati incredintarea minorei, urmand sa administrati probe din care sa rezulte desele plecari din domiciuliu ale mamei.
In cadrul procesului va trebui sa dministrati probe din care sa rezulte ca este in interesul minorei ca aceasta sa va fie incredintata si ca aveti posibilitatea de a-i oferi aceteia conditii optime de crestere si educare superioare celor oferite de mama.
Mai mult decat atat , avand in vedere ca minora nu doreste sa stea cu mama ei va fi in avantajul dvs., mai ales ca va fi audiata pentru a-si spune pararea.
Probe:-inscrisuri, martori care pot fi si rude, ancheta sociala, interogatoriu pe capatul de cerere privind incredintarea.
Angajati avocat.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Abandon minor
georgewb70
Sunt casatorit din 1998 cu actuala nevasta. In 2004 aceasta a divortat incredintandu-ise minorul, dar dupa 6 luni a revenit si am trait in concubinaj pana in ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori
costy223
as vrea sa stiu si eu ce sanse am sa pastrez copilul minor la divort deoarece sotia nu are nici domiciliu si a plecat in strainatate fara sa mai trimita nimic ... (vezi toată discuția)
Juridice familiare
kleo
FICA MEA A NASCUT O FETITA ,ARE 1 AN SI TRI LUNI CU TATAL COPILULUI NU ESTE CASATORITA LEGITIM,DAR FETITA POARTA NUMELE LUI FICA MEA A VENIT LA NOI CA LA ... (vezi toată discuția)