avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Scoatere act original din dosarul de divort sau (copie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Scoatere act original din dosarul de divort sau (copie legalizata)- dosar aflat in pronuntare

Buna ziua!
As avea si eu nevoie de sfatul Dvs. si daca se poate sa ma ajutati v-as fi foarte recunoscatoare.

Daca dosarul de divort este in pronuntare din data de 12 aprile 2010 si nu s-a redactat nici pana in ziua de azi se poate scoate originalul certificatului de casatorie sau se poate face o copie legalizata dupa acesta?Mentionez ca originalul este depus de avocat la dosar iar acesta mi-a spus ca nu este posibil acest lucru.
Am nevoie de acest certificat de casatorie deoarece permisul de conducere mi-a expirat astazi,acesta fiindu-mi necesar in a-mi exercita munca in cadrul R.A.T.B.(lucrez ca vatman) si cei de la Politie imi cer acest document in original pentru a-mi putea reinoi permisul de conducere pana la pronuntarea definitiva a divortului
Astept si alte sfaturi legale cu privire la ce mai pot face in cazul in care acest certificat nu poate fi scos de la dosar.
Va multumesc si va astept cu un raspuns cat mai curand posibil
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:40, 5 Iulie 2010
puteti incerca sa faceti o cerere de restituire a acelui act, aratind motivele pentru care va trebuie originalul.
catalin ciobanu a scris:

puteti incerca sa faceti o cerere de restituire a acelui act, aratind motivele pentru care va trebuie originalul.
elena hanganu a scris:

Buna ziua!
As avea si eu nevoie de sfatul Dvs. si daca se poate sa ma ajutati v-as fi foarte recunoscatoare.

Daca dosarul de divort este in pronuntare din data de 12 aprile 2010 si nu s-a redactat nici pana in ziua de azi se poate scoate originalul certificatului de casatorie sau se poate face o copie legalizata dupa acesta?Mentionez ca originalul este depus de avocat la dosar iar acesta mi-a spus ca nu este posibil acest lucru.
Am nevoie de acest certificat de casatorie deoarece permisul de conducere mi-a expirat astazi,acesta fiindu-mi necesar in a-mi exercita munca in cadrul R.A.T.B.(lucrez ca vatman) si cei de la Politie imi cer acest document in original pentru a-mi putea reinoi permisul de conducere pana la pronuntarea definitiva a divortului
Astept si alte sfaturi legale cu privire la ce mai pot face in cazul in care acest certificat nu poate fi scos de la dosar.
Va multumesc si va astept cu un raspuns cat mai curand posibil
Faptul ca instanta s-a pronuntat in data de 12.04.2010 si ati luat cunostinta ca s-a desfacut casatoria pe alte cai, nu va ramane decat sa mergeti la arhiva acelei instante si sa solicitati printr-o cerere sa vi se elibereze o copie de pe acea sentinta care va trebui sa o legalizati! Dupa aceea, cu acea sentinta va prezentati la angajator! Succes!
La dosarul de divort trebuia depus certificatul in copie legalizata si nu originalul, iar acum pentru a face o copie legalizata si a o depune in locul originalului va trebuie tot originalul care nu va poate fi restituit.
Singura varianta ar fi sa mergeti la Serviciul de Stare civila si sa solicitati eliberarea unui duplicat al certificatului de casatorie.
Dosarul nu va ajunge in arhiva decat dupa redactarea hotararii si comunicarea acesteia., dar dupa cum spuneti hotararea nu este redactata nici pana acum si oricum si la arhiva aceeasi problema se va ivi si nu veti primi originalul.
Pentru urgentarea redactarii hotararii puteti depune o cerere in acest sens.

Ultima modificare: Luni, 5 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot recupera hotararea de divort de la tribunalul din cornetu-ilfov? safta ioana safta ioana In anul 2009 luna mai ,am terminat divortul cu fostul sot ,o luna mai tarziu am primit acasa hotararea de divort definitiva si irevocabila.In aceea hotarare ... (vezi toată discuția)
Hotarare divort alina010 alina010 Procesul de divort s-a finalizat in noiembrie 2010 insa nici pana in acest moment nu am primit acasa hotararea respectiva. Nu s-a facut recurs, insa nu inteleg ... (vezi toată discuția)
Eliberare ci catalin2012 catalin2012 Buna ziua. Fetita mea a implinit 14 ani in septembrie 2012, noi suntem in divort (atunci se terminase fondul si era la apel, acum e terminat si apelul si s-a ... (vezi toată discuția)