avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... valoare reala imobil - posibile neplaceri?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

valoare reala imobil - posibile neplaceri?

Daca intentionez sa achizitionez un imobil la un pret X RON, dar vanzatorul doreste sa treaca in contract o suma mai mica decat X RON (noua suma de valoare mai mica reprezentand pretul real al imobilului calculat la notariat in functie de an de constructie, etaj, risc, zona, etc) in acest caz, eu ca posibil cumparator, pot avea probleme din aceasta cauza (legale sau de alta natura)? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 13:34, 7 Iulie 2010
nu stiti niciodata ce poate aparea, corect e sa treceti pretul real
Riscul care exista in aceasta situatie este
acela ca daca actul va fi anulat vreodata, nu
se poate cere decat restituirea pretului trecut
in act.
Ultima modificare: Luni, 5 Iulie 2010
Daniel Coman, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~
Daca este numai o intentie de a cumpara, in opinia mea cred ca doriti sa pacaliti vanzatorul vanzandu-i iluzii! Altfel, daca incheiati un contract de vanzre-cumparare cu preopinentul, fara nicio altfel de obligatie, achitati suma convenita in fata notarului plubic fata de vanzator si intrati in posesia bunului!
sunt multe si mari riscurile si nu stiti niciodata de unde sare iepurele.

Alte discuții în legătură

Intrebare justinn justinn Buna ziua, am cumparat un apartament in valoare de 135000ron, am facut doar precontractul(specificand valoare reala a apartamentului), oferindu-i ... (vezi toată discuția)
Achizitie imobil cu contract de vanzare-cumparare cu valoare mai mica decat valoare de grila rockahoolik rockahoolik Buna ziua, As dori sa achizitionez un imobil in otopeni cu suma de 70000 euro, insa am observat o problema cu actele. Imobilul a fost vandut in urma cu ... (vezi toată discuția)
Cat trebuie sa platesc impozit? Rgirl Rgirl Doresc sa cumpar un apartament, si m-am inteles cu proprietarii la pretul de 65 mii de euro. Conditia este sa platesc eu impozitul lor. Am acceptat. Am citit ... (vezi toată discuția)