avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... valoare reala imobil - posibile neplaceri?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

valoare reala imobil - posibile neplaceri?

Daca intentionez sa achizitionez un imobil la un pret X RON, dar vanzatorul doreste sa treaca in contract o suma mai mica decat X RON (noua suma de valoare mai mica reprezentand pretul real al imobilului calculat la notariat in functie de an de constructie, etaj, risc, zona, etc) in acest caz, eu ca posibil cumparator, pot avea probleme din aceasta cauza (legale sau de alta natura)? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 13:34, 7 Iulie 2010
ideea este urmatoarea: vanzatorul vrea sa treaca in contract un pret cat mai mic de vanzare pentru a nu plati un impozit mare (de ex., in loc de 30 mii euro vrea sa treaca 15 mii euro, pret care zice notarul s-ar incadra la pretul minim real al imobilului din zona respectiva). pentru mine ca cumparator, ar insemna de asemenea o reducere a taxelor, dar pe mine nu asta ma intereseaza. din punctul meu de vedere poate sa treaca si pretul real. insa vanzatorul este cel care doreste acest pret mic in acte...
nu stiti cum si cu ocazie, poate va fi necesar sa demonstrati cat ati dat pe ap.., in afara de asta, daca omul are creditori sau cine stie din ce motiv, tranzactia se revoca, incasati doar cat scrie in acte... mai e vb si de fals in declaratii (asta e mai greu de demonstrat). mai departe, procedati cum doriti
...unde mai pui si evaziuneafiscala care e "doar" infractiune...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare justinn justinn Buna ziua, am cumparat un apartament in valoare de 135000ron, am facut doar precontractul(specificand valoare reala a apartamentului), oferindu-i ... (vezi toată discuția)
Achizitie imobil cu contract de vanzare-cumparare cu valoare mai mica decat valoare de grila rockahoolik rockahoolik Buna ziua, As dori sa achizitionez un imobil in otopeni cu suma de 70000 euro, insa am observat o problema cu actele. Imobilul a fost vandut in urma cu ... (vezi toată discuția)
Cat trebuie sa platesc impozit? Rgirl Rgirl Doresc sa cumpar un apartament, si m-am inteles cu proprietarii la pretul de 65 mii de euro. Conditia este sa platesc eu impozitul lor. Am acceptat. Am citit ... (vezi toată discuția)