avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... legea vamala - numar de persoane in autoturism
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

legea vamala - numar de persoane in autoturism

vreau sa ma duc in ungaria cu autoturismul proprie[dacia super nova ]dar suntem 5 persoane maturi si un copil de 2 ani jumate ...as vrea sa stiu daca se pote sa mergem toti? va multumesc si astept raspuns
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 23:26, 5 Iulie 2010
Probabil aveti permis de conducere obtinut in Romania.
Va intreb daca in asemenea conditii ati putea circula pe drumurile publice din Romania?
Raspuns: NU.
Este valabil in oricare alt stat.
Codul rutier roman impune ca pentru copii pana la trei ani, in cazul transportului cu un autovehicul personal, acestia sa fie asezati in scaune speciale prevazute cu sistem de fixare si asigurare.
Deja un scaun pentru copil inseamna un loc ocupat.
Daca masina are prevazuta din fabricatie 5 locuri, nu aveti cum sa mergeti 5 maturi plus un copil care ar trebui sa aibe scaun special.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transportul copiilor in autoturisme BG BG Am 3 copii(o fetita de 4 ani si gemeni de un an) si nu sunt sigur daca solutia gasita pentru transportul acestora cu autoturismul personal este in regula. ... (vezi toată discuția)
Transport copii sub 12 ani - masina cu doua locuri ANDA CRETU ANDA CRETU Buna ziua. Exista alte prevederi privind transportul copiilor sub 12 ani pe scaunul din fata , altele decat cele prevazute la art.97 din Regulamentul de ... (vezi toată discuția)
Obligativitate scaun auto copii flaviuska flaviuska Am doi copii gemeni cu handicap grav tetrapareza spastica, nu isi tin capul si nu stau in fund, trebuiesc transportati cu masina peste tot prin tara la ... (vezi toată discuția)