avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua,

Cum as putea s adivortez in Romania, dat fiind faptul ca sunt divortata in tara unde m-am casatorit si acum vreau sa fiu si in Romania. De transcrierea divortului nu mai poate fi vorba, caci fostul meu sot a pierdut originalul hotararii de divort. Se poate incepe in Romania o procedura de divort? Cum se procedeaza si cam cat ar costa?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: deese , utilizator 17:48, 6 Iulie 2010
Divort inseamna anularea unui act, Certificatul de casatorie.
Din moment ce acel act a fost deja anulat printr-o hotarare a unei instante, nu mai puteti solicita iar anularea lui.
In alta ordine, ca sa anulezi un document, trebuie sa-l depui in original la instata, odata cu cerea de anulare, de divort.
Din moment ce este anulat, nu mai aveti originalul, deci se pune intrebarea: ce anulati?
Anularea casatoriei s-a facut in alta tara. Eu in Romania sunt inca casatorita, si as vrea sa divortez ! Cum nu pot transcrie hotararea de divort, care s-a pierdut, care e solutia?
Daca ati semnat casatoria in alta tara, la ce primarie sunteti inregistrata cu aceasta casatorie in Romania?
Mai aveti certificatul de casatorie in original?
Banuiesc ca nu, fiind anulat prin divort.
Casatoria a fost inregistrata la Primaria sectorului 1, prin ambasada.
Si da am certificatul de casatorie in original, in limba romana.
La desfacerea casatoriei in tara respectiva cred ca s-au folosit actele pe care le-am primit acolo in momentul casatoriei.

Cum procedez ?
EXEQUATOR-recunosterea hotaririlor straine pe teritoriul Romaniei

Hotarârile pronuntate de instantele judecatoresti sau arbitrale straine pot fi puse în executare pe teritoriul României întocmai ca si o hotarâre pronuntata de instantele române. În cazul hotarârilor straine însa, este necesara parcurgerea unei proceduri speciale, aceea a exequator-ului. Procedura exequator-ului este o procedura judiciara în cadrul careia, în urma controlului exercitat asupra hotarârii straine de catre instantele românesti, hotarârea straina este declarata executorie.

Adresati-va instantei de judecata, in a carei raza teritoriala a fost desfacuta casatrorie, si solicitati eliberarea unei copii ale hotaraii judecatoresti.

Odata desfacuta casatoria, nu mai justificati niciun interes pentru a parcuge inca un asemenea proces.
Ultima modificare: Marți, 6 Iulie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Inregistrare divort obtinut in strainatate danielakuhn77 danielakuhn77 buna ziua, Sper sa ma lamureasca cineva cu problema mea. Am fost casatorita in Africa de Sud si divortata tot acolo acu 2 ani de zile. Eu locuiesc in ... (vezi toată discuția)
Recunoastere si inregistrare in ro al divortului pronuntat in usa speedygonz23 speedygonz23 Buna seara, Am fost casatorita cu un american si am divortat in anul 2009. Mentionez ca am inregistrat aceasta casatorie in RO, in acest sens detin si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! căsătorie încheiată in romania, divorț in canada. ... AvramescuL AvramescuL Buna ziua! Căsătorie încheiată in Romania, divorț in Canada. Amândoi cetățeni români și canadieni. Fără nume schimbate după căsătorie, totul ... (vezi toată discuția)