1. Din Legea 76/2002:
Art. 44. - Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
a) la data încadrării în muncă, conform legii, pentru o perioadă mai mare de 12 luni;
b) la data când realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri lunare mai mari decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;
c) la 90 de zile de la data emiterii autorizaţiei de funcţionare pentru a desfăşura activităţi independente sau a certificatului de înmatriculare, conform legii, dacă realizează venituri lunare mai mari decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;
2. Din Norme metodologice la Legea 76/2002:
Art. 15. - (2) Prin activităţi autorizate potrivit legii se înţelege activităţile economice desfăşurate de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi/sau întreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispoziţiilor legale speciale.
3. Indicatorul social de referinta este, la data actuala, de 500 lei.
4. Perioada de somaj si veniturile din contracte de colaborare sunt luate in calculul indemnizatiei pentru CCC pana la 2 ani.
Somaj
ktygl19
Buna ziua.
Am si eu o intrebare, la momentul actual sunt somer in plata, daca voi incheia un contract de colaborare cu o companie eu voi mai beneficia de ... (vezi toată discuția)