avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... mai multe amenzi in aceeasi noapte?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

mai multe amenzi in aceeasi noapte?

Se poate ca o persoana sa primeasca mai multe sanctiuni contraventionale pe parcursul aceleiasi nopti, la intervale orare diferite pentru tulburarea linistii? In speta este vorba despre muzica data la maxim toata noaptea.
Cel mai recent răspuns: Spirios , utilizator 17:06, 9 Iulie 2010
de mai multe ori pentru aceeasi fapta...nu!
Da, este posibil in urmatoarea situatie aplicata la speta dumneavoastra: amendat inainte de ora 24.00, in procesul verbal se trece ora si ziua respectiva, iar dupa ora 24.00 este o alta zi si poate fi amendat din nou, in procesul verbal incheiat se trece ora si ziua respectiva. Tine doar de abilitatea(ca sa nu spun altfel) a agentului constatator. Repet: este vorba de aceeasi noapte, dar de doua zile diferite. Daca incheie procesul verbal la ora 23.45 si scrie ...mai greu..., terminand procesul verbal de scris la ora 00.05 in ziua urmatoare, nu mai poate sa il amendeze de doua ori.
atunci, ptr corectitudine..sa ne comunice ora si data......si mai mult decat atat...a fost amendat de catre acelasi agent constatator pentru ca acesta sa stie ca l-a mai amendat de nu stiu cate ori inainate?
ramy84 a scris:

Se poate ca o persoana sa primeasca mai multe sanctiuni contraventionale pe parcursul aceleiasi nopti, la intervale orare diferite pentru tulburarea linistii? In speta este vorba despre muzica data la maxim toata noaptea.

Daca in aceeasi noapte savarsiti aceeasi fapta de tulburare a ordinii publice insa de fiecare data intr-un loc si la un interval de timp distinct , se va aplica sanctiunea ptr fiecare fapta in parte , intrucat vorbim in acest caz de fapte contraventionale distincte chiar daca sunt incadrate la fel .
corect....numai ca din ceea ce a scris colegul ...reiese ca a fost sanctionat ptr muzica data tare (deranjarea ordinii si linistii publice) Legea 61/1991...si atunci...a dat muzica tare in mai multe locatii??/:)

Alte discuții în legătură

Vecini recalcitranti AnaAnita AnaAnita Asociatia de proprietari se poate indrepta pe cai juridice impotriva unui vecin care ma deranjeaza prin zgomote la orice ora din zi si din noapte? Am chemat ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala. ce sa spun in instanta sa scap de amenda? GimiMonk GimiMonk Ne-am intalnit mai multi in camin si am dat un \"chef\", de fapt era ziua unui coleg si ne-am adunat mai multi prieteni. Nu am distrus nimic, nu au existat ... (vezi toată discuția)
Este normal? Sorin Costel Sorin Costel Buna ziua. E corect sa fiu sancționat cu două amenzi pentru aceeași faptă. Am oprit sa imi cumpăr o cafea si am traversat dus intors. (vezi toată discuția)