avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Este normal?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Este normal?

Buna ziua. E corect sa fiu sancționat cu două amenzi pentru aceeași faptă. Am oprit sa imi cumpăr o cafea si am traversat dus intors.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 14:16, 10 Septembrie 2018
Pai o fapta s-a consumat in sensul spre cafea, cealalta in sensul dinspre cafea; Sunt diferite. A doua a fost necesara pentru ca nu ati inteles, probabil, nimic dupa prima (presupun ca este vorba de traversare prin loc nepermis).
Domnii polițiști m-au văzut din mers ca am traversat m-au așteptat să mă întorc si ambele procese sau scris simultan de ambii polițiști.

latka a scris:

Pai o fapta s-a consumat in sensul spre cafea, cealalta in sensul dinspre cafea; Sunt diferite. A doua a fost necesara pentru ca nu ati inteles, probabil, nimic dupa prima (presupun ca este vorba de traversare prin loc nepermis).

Presupun ca procesele verbale nu scriu unul si acelasi lucru la descrierea faptei, ci incrimineaza lucruri diferite (inspre si dinspre cafea :-) ), iar ora (adica minutul mai exact) este diferita, altfel, daca fapta este prezentata ca una si aceeasi, puteti cere anularea unuia dintre PV.
Este aceeași faptă iar pe cel de al doilea am scris si obiectului ca este pt aceiasi faptă si la 3 minute unul de celălalt. Traversare prin loc nepermis este pe unul si pe al doilea .
Traversare prin loc nepermis, dar cu ora și minut diferite. Juridic este descrisa aceeași faptă, dar sunt 2 distincte. Nu puteți spune ca erați într-o traversare (prin loc nepermis) continua, timp de 3 minute. Aceeași fapta este a circula fără rovigneta mai multe luni, nu puteți fi amendat de 2 ori.

Alte discuții în legătură

Rovinieta Daniela2005 Daniela2005 Am circulat fara rovinieta din iulie pana in octombrie. Pana acum nu am primit amenda. Ce trebuie sa fac? (vezi toată discuția)
Rovinieta adibocos@yahoo.com adibocos@yahoo.com Daca am circulat fara rovinieta timp de trei luni de cate ori platesc amenda? (vezi toată discuția)
amenda rovinieta crival crival Buna seara. Am primit astazi 28.04.2017 o amenda de la CNAIR pentru ca in 08.11.2016 am fost surprins de o camera fixa de control a rovinietei circuland pe ... (vezi toată discuția)