avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Este normal?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Este normal?

Buna ziua. E corect sa fiu sancționat cu două amenzi pentru aceeași faptă. Am oprit sa imi cumpăr o cafea si am traversat dus intors.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 14:16, 10 Septembrie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Nu, e vorba de lunile care trec de la data efectiva a contraventiei, pina la data constatarii (si bineinteles a comunicarii, in citeva zile). Inainte erau mai multe luni, acum s-a micsorat la doar doua luni. E o contraventie in forma continua.
OG15/2002 actualizata
Art 9
..................
(8) Pentru lipsa rovinietei valabile, procesul-verbal se comunică contravenientului în
termen de cel mult două luni de la data constatării contravenţiei, interval pentru care
nu se pot încheia alte procese-verbale de constatare a contravenţiei pentru lipsa
rovinietei valabile pentru acelaşi vehicul

[ link extern ]

"De asemenea, procesul verbal de constatare a contravenţiei se transmite obligatoriu în două luni de la data aplicării contravenţiei, iar în intervalul de la data săvârşirii contravenţiei, până la data comunicării procesului verbal, nu se mai poate aplica altă sancţiune.."
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2018
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rovinieta Daniela2005 Daniela2005 Am circulat fara rovinieta din iulie pana in octombrie. Pana acum nu am primit amenda. Ce trebuie sa fac? (vezi toată discuția)
amenda rovinieta crival crival Buna seara. Am primit astazi 28.04.2017 o amenda de la CNAIR pentru ca in 08.11.2016 am fost surprins de o camera fixa de control a rovinietei circuland pe ... (vezi toată discuția)
Rovinieta adibocos@yahoo.com adibocos@yahoo.com Daca am circulat fara rovinieta timp de trei luni de cate ori platesc amenda? (vezi toată discuția)