avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare teren

Doresc sa cumpar o parcela de teren . Pe parcela in cauza exista un titlu de propritate eliberat pe tatal decedat al vanzatorului . Exista 7 frati . Care este procedura de intabulare a parcelei pe mine , presupunand ca fratii sunt de acord ca unul dintre ei sa vanda .
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 10:03, 8 Iulie 2010
In primul rand trebuie dezbatuta succesiunea dupa persoana decedata .
~ Conținut șters la cerere ~
1. se dezbate succesiunea de pe urma titularului dreptului de proprietate (cel care apare pe TP);
2. mostenitorii fac iesirea din indiviziune/daca pe TP exista doar parcela care va intereseaza pe dvs, merg toti mostenitorii la notar si se face vanzarea.
3. cel in lotul caruia cade terenul care va intereseaza pe dvs (in cazul iesirii din indiviziune), urmeaza sa faca cadastrul si intabularea, apoi sa incheie cu dvs. contractul de vanzare-cumparare in forma autentica (la notar);
4. ulterior perfectarii actelor, notarul va trimite notarea schimbarii proprietarului in CF. Nu se emite un nou titul de proprietate, indiferent de situatie!
Succes!
Mulţumesc tuturor pentru raspunsuri . În TP mai sunt şi alte parcele decâct cea în cauză . În cazul în care nu toţi pot participa la succesiune (sunt în alte localităţi ) , se poate da procură pentru unul dintre fraţi ?
Succesiunea nu se accepta prin procura, asa ca la dezbaterea ei trebuie sa participe toti cei in drept. La vanzare, se poate da procura.
Ultima modificare: Joi, 8 Iulie 2010
Kyandra, moderator

Alte discuții în legătură

Vanzare teren gigelas gigelas Buna ziua, Exista doua terenuri despartite de un drum.Un teren de 1500 mp. si altul de 1000 mp. Ambele terenuri se afla pe acelasi titlu de proprietate. ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren agricol dcs1977 dcs1977 Salut Am cumparat ceva pamant prin 2000. Cu act de vanzare cumparare de mana, in baza unui Titlu de Proprietate. Tilul este pe numele a 4 persoane. Pe actul ... (vezi toată discuția)
Pot obliga pe cineva sa dezbata succesiunea? poppmaria poppmaria CUM POT OBILGA SA DEZBATA SUCCESIUNEA PE CINEVA? Te TP. sunt 2 persoane cota 1/2 fiecare. Unul dinre ei a decedat. Avem iesire din indiviziune ficare cu lotul ... (vezi toată discuția)