avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Firma de asigurari imi cere banii pentru o paguba pe ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Firma de asigurari imi cere banii pentru o paguba pe care nu am produs-o eu.

Salut. Vara trecuta, varul meu care locuieste intr o comuna din oltenia, se deplasa impreuna cu tatal sau catre camp, intr-o caruta, pe una din ulitele satului. La un momentdat, calul s-a speriat, nu a mai putut fi oprit si a iesit in strada principala unde caruta a fost lovita din plin de un camion, apartinand unei firme, ce se deplasa aproximativ regulamentar, avand o viteza peste limita admisa (nu s a dovedit). Tatal lui a decedat pe loc. El a scapat cu ceva rani, fiind internat in spital. La cateva zile dupa externare a fost chemat la politie unde a declarat ca el conducea caruta in momentul accidentului. La finalizarea dosarului, dupa autopsie, a venit cu completarea ca el a pus mana doar in momentul in care a vazut ca nu mai poate fi controlat animalul, si nu a condus de la inceput.
Ieri i-a venit o instiintare de la o firma de asigurari ca este asteptat sa achite suma de 1.170.000.000 lei vechi pentru a acoperii pagubele provocate de el la data accidentului.
Ce este de facut? Cui trebue sa se adreseze? Suma este fabuloasa si cu siguranta nu o sa aiba bani so plateasca niciodata. Cum s-a ajuns la concluzia ca el este vinovat? Se mai poate schimba vinovatul? Daca ar fi iesit vinovat defunctul, ar mai fi platit cineva?
Va multumesc si astept raspunsurile voastre cu mare interes.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Stratopol , Consilier juridic 14:56, 9 Iulie 2010
Vina ,in cazul accidentului de circulatie,apartine conducatorului atelajului.Ramane de lamurit cum s-a incheiat procesul(aveti hotararea definitiva?) si ce reprezinta pagubele.Am dubii asupra acestei valori, ca fiind numai reparatia camionului.
Exista si posibilitatea de a fi scutit de asigurator, daca se obtin documente de la primarie, care sa confirme lipsa veniturilor.
Subscriu la raspunsul dat de nucu$. Sunt si eu nedumerit de valoarea uriasa a pagubelor produse de caruta masinii. Nici daca era dauna totala nu se platea atat pt. reparatiile masinii. Poate mai sunt si alte daune trecute in PV al politiei care afacut cercetarea evenimentului.
E vorba de 1.700.000.000 lei vechi deci 1.700.000 lei noi, ceea ce nu mai pare asa de mult avand in vedere ca e vorba de un camion (poate tir) care posibil sa fi fost nou si sa fi suferit dauna totala.
:offtopic:Sunt totusi peste 40.000EUR.Ma intreb cum ar fi putut calul/caruta sa produca dauna totala?Presupun ca au mai fost si alte pagube materiale(casa,gard,stalp energie,etc.)Pana nu primim detalii de la user, zic sa mai asteptam cu presupunerile!
Reeditat(taiat un zero) cu ajutorul lui @teocleo!
Ultima modificare: Joi, 8 Iulie 2010
nucu$, utilizator
1.700.000.000 nu inseamna 400.000 de euro!!!!!! mai calculeaza o data

Alte discuții în legătură

Accident rutier pe de din cauza unei carute nesemnalizate Cata Goagea Cata Goagea Buna seara Acum aproximativ o luna am avut un accident pe DE 78 la cativa km de Caracal! Am intrat in depasire, m-am asigurat ca nu vine nicio masina, dar ... (vezi toată discuția)
Exista un fond de despagubire al accidentelor produse din vina conducatorilor de atelaje cu tractiune animala ? Roland Mindrila Roland Mindrila Exista un fond de despagubire al accidentelor produse din vina conducatorilor de atelaje cu tractiune animala ? Ne aflam in situatia critica in care se ... (vezi toată discuția)
Recuperare daune adriantemax adriantemax Buna ziua, Ghinionul face ca imediat la 3 zile dupa inceperea anului 2 de exploatare la o masina sa fi facut un accident frontal care probabil va fi ... (vezi toată discuția)