avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Conditiile in care se poate opri o executare silita de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Conditiile in care se poate opri o executare silita de catre cel executat

Care sunt motivatiile pe care le poate aduce un proprietar care a cumparat de la cel executat o proprietate, dar care proprietar apare doar in momentul executarii silite?
Pe tot parcursul procesului (actiunea propri-zisa, apel, recurs) s-a prezentat doar cel executat silit, si nu propritarul care a cumparat cu renta viagera.
Multumesc.
Cauza: granituire si revendicare
Este vorba de o proprietate dezmembrata acum foarte multi ani.
Cel care a dezmembrat-o continua sa foloseasca propritatea ca un bun al sau.
Dupa ce a pierdut actiunea deschisa de proprietarul de drept, a vandut cu renta viagera, dupa care a continuat sa se prezinte la procese, in calitate de proprietar (vecin), fara a anunta in instanta ca a vandut. Ambele cxai de atac au fot respinse de instanta ca nefondate.
Sentinta este definitiva si executorie.
A facut contestatie la executare pe motiv ca a vandut unei alte persoane.
Depinde foarte mult de data cand a cuumparat. Daca a cumparat in timpul procesului, atunci e clar ca debitorul a instrainat bunurile pentru a nu mai avea asupra ce sa fie executat si atunci actul poate fi atacat.
Daca a cumparat anterior procesului, atunci hotararea de judecata data in contradictoriu cu cel executat, nu-i este opozabila .
Ca sfat va pot spune ca cel mai bine este sa va adresati unui avocat cu toate inscrisurile si el va va da sfatul cel mai competent, dupa ce le studiaza.
succes.
av.M.Hornea

Scuze...a aparut si mesajul meu in acelasi timp si nu am vazut completarea data.
Hotararea definitiva si irevocabila data in contradictoriu cu acest vecin, nu ii este opozabila celui care a cumparat, chiar si in timpul procesului. Va mai trebuie multa rabdare cred eu, urmand sa va judecati si cu noul proprietar.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Iulie 2010
Mihaela Hornea, Avocat
A vandut proprietate dupa ce a pierdut procesul. Ulterior s-a infatisat si a declarat apel si recurs la cauza pe care a pierdut-o.
Maine este programata executarea silita, azi am aflat ca a depus contestatie pe motiv ca a vandut propietatea si nu mai este proprietar de drept, deci nu m-am judecat cu cine trebuie.
Pe parcursul procesului nu a facut cunoscut instantei faptul ca a vandut.
Pe acest motiv se poate opri executarea, doar cu acesta contestatie?
ArABela44 a scris:

In "propozitie" este vorba de doua proprietati invecinate, prima fiind "rupta" din a doua. Proprietar pe prima sunt eu, pe cea de-a doua este cel ce a vandut ulterior.
Cauza este granituire si revendicare.
Executarea silita se face pentru granituire si recuperare cheltuieli de judecata.
"Proprietarul" celei de-a doua contesta pe motiv ca a vandut unei terte persoane, aducand acte in probatoriu. Este asta un motiv solid pentru contestatie, care sa aduca anularea acesteia?


@ArABela44
Va rog frumos sa folositi optiunea editare si sa nu mai scrieti mesaje consecutive.


"Este asta un motiv solid pentru contestatie, care sa aduca anularea acesteia?"

Da.Hotararea dvs. nu este opozabila noului proprietar.
Explicati-mi, va rog, raspunsul dvs.!
Daca hotararea nu este opozabila noului proprietar, totusi el nefacand contestatia la executare, care este motivul pentru care instanta ar anula executarea, ea fiind formulata de vechiul proprietar?!
Este motiv solid pentru contestatie, si de ce?
Multumesc pentru amabilitate!

Alte discuții în legătură

Cale de atac simo79 simo79 Buna seara si La multi ani! am nevoie de un raspuns din partea dvs. din nou . Ce cale de atac poate fi urmata in cazul unei decizii civile irevocabile ... (vezi toată discuția)
Sentinta irevocabila elenapoli elenapoli pentru un cetatean palestinian (Gaza) s-a respins prin hotarare judecat irevocabila recursul privind procedura de azil in Romania. are termen pt parasirea ... (vezi toată discuția)
Informatie iroxana iroxana Va rog sa imi spuneti daca un proces civil cu sentinta civila si recurs cu decizie irovocabila si definitiva mai are alta cale de atac (daca se mai poate ... (vezi toată discuția)