Hotararea nu este opozabila noului proprietar, in sensul ca, nu poate fi executat un titlu executoriu, impotriva unei persoane care nu apare in titlul executoriu.
Deoarece nu cunosc la modul concret "speta dvs.", o sa va rog sa priviti cu titlu "facultativ" sfaturile pe care vi le ofer, solutia concreta putand fi aplicata doar dupa studierea tuturor inscrisurilor din "cauza" dvs.
Puteti sa incercati sa anulati actul de vanzare-cumparare incheiat de fostul proprietar, pentru frauda la lege, cauza ilicita, imorala...si de ce nu, poate si simulatie...apoi continuati executarea silita.
Puteti incerca si o revizuire a hotararii, pe aspectul semnalat de dvs., in baza art.322 pct.5 C.proc.civ., de exemplu si poate reusiti sa obtineti o hotarare care sa fie opozabila actualului proprietar.
Aveti perfecta dreptate.
Revizuirea hotararii in baza art. 322 pct.5 este solutia pentru problema aparuta.
Insa nu am inteles exact de la dvs. daca aceasta contestare a executarii trebuie sa o faca noul proprietar inscris in cartea funciara, caz in care acesta ar avea pertinenta, - sau vechiul, caz in care ar reusi doar o amanare a executarii silite.
In cazul meu contestatia a facut-o vechiul proprietar, cel care a tinut ascuns faptul ca a vandut.
Ce efect poate avea asupra instantei contestatia vechiului proprietar, vinovat de ascunderea unor inscrisuri, fata de cea pertinenta (care de fapt nu a fost facuta) de catre noul proprietar?
Va multumesc pentru amabilitate.
Procedural, conf. art.399 C.proc.civ., se poate face contestatie de catre cei interesati sau vatamati prin executare, desigur, coroborat cu disp. art.401 (1) sa zicem a, si (2) C.proc.civ.
Posibil sa nu fie pertinenta contestatia, nu stiu ce sa zic...daca o mai coroboram si cu disp.art.108 (4) C.proc.civ."Nimeni nu poate invoca neregularitatea pricinuita prin propriul sau fapt" si cu disp. art.401 (2) C.proc.civ., ar putea sa fie respinsa...
Dar...daca contestatorul nu a cerut si suspendarea executarii silite si exista incuviintare din partea instantei de incepere a executarii silite, executarea silita poate continua.
Practica intotdeauna "bate teoria"...stiti...ca-n filme!
Va multumesc pentru solicitudinea si amabilitatea cu care mi-ati raspuns.
Sfaturile dvs. mi-au fost de un real folos pentru clarificarea dilemei in care ma aflu.
Analiza dvs. mi-a aratat calea de urmat
Stiu perfect ce am de facut in continuare, si va multumesc din suflet pentru ajutor.
Maine am executarea silita, si sper ca in pofida contestatiei aceasta sa se desfasoare totusi. Urati-mi bafta! Am o reala nevoie de asta.
Inca o data, mii de multumiri pentru sfaturi!
Cu consideratie,
ArABela44
Final (sper) de situatie:
Executarea silita a fost facuta.
Proprietarul de drept nu s-a prezentat. NU a facut contestare la executarea silita. (Fostul proprietar a formulat o intampinare prin care anunta ca nu mai este proprietar de drept.)
A fost de fata doar fostul proprietar, care actualmente locuieste acolo.
Ingradirea s-a realizat cf. planului de dezmembrare, cu masuratori efectuate la fata locului de expert topograf.