avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Martori la divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Martori la divort

Pot fi martori intr-un proces de divort copii reclamantului? Multumesc,
Cel mai recent răspuns: neo21 , utilizator 21:16, 7 Iulie 2010
Nu.
C.proc.civ.:
Art. 189
Nu pot fi ascultati ca martori:
1. rudele si afinii pana la gradul al treilea inclusiv;
2. sotul, chiar despartit;
3. interzisii si cei declarati de lege incapabili de a marturisi;
4. cei condamnati marturie mincinoasa.
Partile pot conveni, expres sau tacit, sa fie ascultate ca martori si persoanele prevazute la alin. 1 pct. 1 si 2.

Art. 190
In pricinile privitoare la starea civila sau divort se vor putea asculta rudele si afinii mai sus-aratati, in afara de descendenti.

Ultima modificare: Miercuri, 7 Iulie 2010
luiza2008, utilizator
La procesul de divort sunt admise rudele apropiate, chiar si parintii, cu exceptia descendentilor.
Nu, art. 190 c.proc.civ. interzice audierea descendentilor in calitate de martori.
Pot fi insa audiati in divort rudele si afinii pana la gradul 3 inclusiv.
Multumesc, as mai avea o intrebare :) Daca reclamanta nu are nicio sursa de venit, poate plati mai putin pentru taxa judiciara de timbru? Daca de, cum poate cere acest lucru?
in cazul in care reclamantul nu realizeaza venituri sau acestea sunt inferioare salariului minim brut,taxa de timbru pentru divort este de 8 lei.

Alte discuții în legătură

Martori proces madalina vlasceanu madalina vlasceanu buna seara, am si o intrebare: pot fi verii primari martori intr-un proces? multumesc (vezi toată discuția)
Martor lilicrin lilicrin Ca martori sunt credibili rudele de gradul I ? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Martor stefan69 stefan69 buna seara ! La prima infatisare de divort,reclamanta s-a prezentat cu un martor ,cu care ,eu parat am fost de acord .S-a hotarat audierea martorului la ... (vezi toată discuția)