avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... denunt calomnios
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

denunt calomnios

Buna ziua, doresc si eu un raspuns la intrebarea: pot face plangere penala pentru infractiunea de denuntare calomnioasa, daca dosarul in care am fost acuzata de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor se trimite spre rejudecare, fiind invocat un viciu de procedura de catre instanta de recurs. Mentionez ca am primit NUP pana acum, insa nu mai pot suporta intentia vadita a acestui personaj de a ma vedea condamnata......trebuie sa astept terminarea dosarului ca sa formulez plangere pentru denunt calomnios sau o pot face si in acest stadiu procesual?
pot solicita in plangere si daune morale? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Tubultoc , Avocat 14:13, 8 Iulie 2010
Trebuie sa asteptai terminarea procesului.
Puteti sa solicitati daune materiale si morale,in cadrul plangerii pe care o veti formula pt denunt calomnios.
Plangerea penala pentru marturie mincinoasa,conf.art.260 c.pen. o puteti formula dupa ramanerea definitiva si irevocabila a unei sentinte judecatoresti care va scoate din culpa
trebuie sa stabiliti exact ce caliate are persoana respectiva. Daca este vorba de persoana care a formulat plangerea impotriva dvs. atunci trebuie sa formulati plangere pentru denunt calomnios. Daca persoana respectiva are doar calitate de martor, atunci trebuie sa formulati impotriva acesteia plangere pentru marturie mincinoasa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire ContSters140221 ContSters140221 De aproape 6 luni ploua cu plangeri penale la adresa mea ,a sotiei si a socrilor mei ,plangeri nefondate,jignitoare si cu caracter de denigrare atat in ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa ionmircea ionmircea Am pierdut un recurs si doresc sa formulez plangere impotriva unui martor pentru marturie mincinoasa. Mi se va lua si mie declaratie sau este suficient daca ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa peraspera peraspera Marturie mincinoasa din cate am citit pe aici, se refera numai la o actiune a MARTORULUI. Dar, daca cineva iti face o actiune(civila) si scrie lucruri ... (vezi toată discuția)