avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... societate declarata inactiva fiscal,dizolvata dar ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

societate declarata inactiva fiscal,dizolvata dar neradiata,ce solutii am?

inainte de 2006 am avut o societate cu sediul si pct. de lucru la aceeasi adresa (unde plateam chirie), obtinand un credit am cumparat un spatiu si am deschis o societate noua (din 2006 pina in prezent) cand am hotarat sa suspend activitatea firmei si sa infiintez un PFA. Mi-au iesit actele pentru suspendare dar dosarul pentru infiintare PFA a fost respins pentru ca in cazierul fiscal am aparut cu societatea de dinainte de 2006 ca fiind declarata inactiva fiscal-(sfatuit de contabil sa o las asa ca se va dizolva dupa o perioada de 3 ani ceea ce s-a si intamplat anul trecut cand printr-o sentinta judecatoreasca a fost declarata dizolvarea firmei).Intrebarea este daca ea va fi radiata? si daca va fi radiata, pe urma o sa mai apar cu probleme in cazierul fiscal?
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 21:46, 13 Iulie 2010
Intrebarea este daca ea va fi radiata?

Probabil ca da peste vreo XXXX ani daca nu aveti datorii
Daca sunt datorii catre fisc, se va cere numirea unui lichidator.
Daca nu sunt datorii, ea va fi intr-adevar radiata din oficiu ( in principiu, dupa vreo 2 ani).
Daca raman datorii la fisc, cazierul judiciar " va avea o problema".
Buna seara .
Cred ca voiati sa spuneti cazierul fiscal si nu judiciar ,care se refera la antecedentele penale, care inseamna cu totul altceva .
Normal ar fi ca, atat timp firma chiar daca a fost radiata si datoriile s-au sters , datoriile fiscale neplatite sa apara in cazierul fiscal,altfel patronii ar tot da tepe si ar radia firmele asa cu datorii .Acesta reprezinta o piedica pentru ei in infiintarea de firme pe viitor .

Marius Bote .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face pentru a scapa de o firma inactiva din 2008 sambotin_bogdan_s sambotin_bogdan_s Legea 75/2001, modificari/reglemetari legea 24/2011 Buna ziua, Am o firma infiintanta in anul 2004 care a functionat pana in anul 2008. In anul 2008 am ... (vezi toată discuția)
Ce pot face in acest caz ? sambotin_bogdan_s sambotin_bogdan_s Subiect: Legea 75/2001, modificari/reglemetari legea 24/2011 Buna ziua, Am o firma infiintanta in anul 2004 care a functionat pana in anul 2008. In anul ... (vezi toată discuția)
Ce pot face ? sambotin_bogdan_s sambotin_bogdan_s Legea 75/2001, modificari/reglemetari legea 24/2011 Buna ziua, Am o firma infiintanta in anul 2004 care a functionat pana in anul 2008. In anul 2008 am ... (vezi toată discuția)