inainte de 2006 am avut o societate cu sediul si pct. de lucru la aceeasi adresa (unde plateam chirie), obtinand un credit am cumparat un spatiu si am deschis o societate noua (din 2006 pina in prezent) cand am hotarat sa suspend activitatea firmei si sa infiintez un PFA. Mi-au iesit actele pentru suspendare dar dosarul pentru infiintare PFA a fost respins pentru ca in cazierul fiscal am aparut cu societatea de dinainte de 2006 ca fiind declarata inactiva fiscal-(sfatuit de contabil sa o las asa ca se va dizolva dupa o perioada de 3 ani ceea ce s-a si intamplat anul trecut cand printr-o sentinta judecatoreasca a fost declarata dizolvarea firmei).Intrebarea este daca ea va fi radiata? si daca va fi radiata, pe urma o sa mai apar cu probleme in cazierul fiscal?
Daca sunt datorii catre fisc, se va cere numirea unui lichidator.
Daca nu sunt datorii, ea va fi intr-adevar radiata din oficiu ( in principiu, dupa vreo 2 ani).
Daca raman datorii la fisc, cazierul judiciar " va avea o problema".
Buna seara .
Cred ca voiati sa spuneti cazierul fiscal si nu judiciar ,care se refera la antecedentele penale, care inseamna cu totul altceva .
Normal ar fi ca, atat timp firma chiar daca a fost radiata si datoriile s-au sters , datoriile fiscale neplatite sa apara in cazierul fiscal,altfel patronii ar tot da tepe si ar radia firmele asa cu datorii .Acesta reprezinta o piedica pentru ei in infiintarea de firme pe viitor .