avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... concediul de odihna dupa revenirea din concediul de ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

concediul de odihna dupa revenirea din concediul de maternitate

Buna. Pe perioada aprilie 2008-aprilie 2010 am avut suspendat contractul individ. de munca din cauza concediului pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani. As dori sa stiu cum as putea beneficia de concediul de odihna in anul acesta daca pe perioada ian. - aprilie 2008 si aprilie-iunie2010 nu am avut nici o zi de concediu? Secretarul primariei sustine ca nu as avea dreptul la concediu de odihna.
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 14:51, 8 Iulie 2010
Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 20 de zile lucrătoare.
Durata efectivă a concediului de odihnă se stabileşte prin contractul colectiv de muncă, este prevăzută în contractul individual de muncă şi se acordă proportional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.
Sărbătorile legale în care nu se lucrează, precum şi zilele libere stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil nu sunt incluse în durata concediului de odihnă anual.
Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an. Prin exceptie, efectuarea concediului de odihnă în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă. Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariatilor care, într-un an calendaristic, nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.
Salariatii care lucrează în conditii grele, vătămătoare sau periculoase, nevăzătorii, alte persoane cu handicap şi tinerii în vârstă de până la 18 ani beneficiază de un concediu de odihnă suplimentar de cel putin 3 zile lucrătoare.
Efectuarea concediului de odihnă se realizează în baza unei programări colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, după caz, a reprezentantilor salariatilor pentru programările colective, ori cu consultarea salariatului pentru programările individuale. Programarea se face până la sfârşitul anului calendaristic pentru anul următor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna neefectuat in anul anterior delia25 delia25 Buna ziua! Sunt angajata a unei societati din anul 2008. Am avut dreptul la 21 zile de concediu din care nu am efectuat decat 6. Cele 15 zile ramase s-au ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna am drept la concediu de odihna pe anul in curs daca am inceput lucrul in luna mai 2010 (vezi toată discuția)
Acordarea concediului de odihna tomulescu eleonora tomulescu eleonora daca pe anul in curs ai lucrat pana la data de 01.04.2010, iar pana in luna august figurezi in concediu medical, poti solicita angajatorului acordarea ... (vezi toată discuția)