avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiune parti sociale

buna ziua,
imi poate spune cineva daca sunt modificari referitoare la modalitatea de cesiune a partilor sociale la o societate comerciala sau se procedeaza ca ,pana acum ......hot asociati,contract de cesiune etc
multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 20:58, 9 Iulie 2010
In principiu se procedeaza ca si pana acuma dar daca se schimba si sediul social ai nevoie de certificat si adeverinta pentru sediul social de la finante. Daca cesiunea este intre soti este necesar ca actul de cesiune sa fie autentic ( la notar ).
In rest nimic nou la acest capitol
Taxe la registru in jur de 500 lei in situatia in care redactezi singura documentele. Daca iti fac ei documentale sau notarul taxele cresc. Ai nevoie de act aditional si contract de cesiune, contor de cuvinte la actul aditional, statut actualizat, declaratii de onorabilitate si specimen de semnatura de la cesionari, cpoie CI de la cesionar, cerere de inregistrare mentiuni, daca se schimba sediul social ai nevoie si de cf si contract de comodat sau de inchiriere pentru spatiul cu destinatie de sediu social si de certificat si adeverinta de la finante, si declaratie model 2 pentru noul sediu social si certificatul constatator de la sediul social in original.

Succes
procedura s-a modificat prin O.U.G. nr. 54/2010 publicată în MOF nr. 421 din 23/06/2010.
hotarare ,act aditional si contract de cesiune
multumesc tuturor

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale mihai09 mihai09 Buna ziua sunt asociat unic in srld si doresc sa cesionez integral partile sociale care este primul pas de urmat? sa depun la registru o decizie prin care sa ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social si asociat unic ilmir ilmir Buna seara Am si eu o problema vreau sa preiau firma tatalui meu si sa ii mut sediu in alt judet daca imi poate spune si mie ce pasi trebuie sa parcurg caci ... (vezi toată discuția)
Cesiune de parti sociale a unei firme hay99 hay99 1. Asociaţii unei firme srl vreau sa cesioneze acţiuni la doua persoane fizice străini nerezidenţi şi unei firme din Cipru. Ce documente ne trebuie pentru ... (vezi toată discuția)