avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drum de servitute,obligatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drum de servitute,obligatii

Am si eu o problema si va rog daca ma puteti ajuta, o sa incerc sa fiu cat mai explicita,acum 5 ani tatal meu a vandut un teren in spatele casei noastre,terenul fiind al nostru.Terenul fiind situat in spate i-am lasat paralel cu casa si drumul de servitute de 4 metrii deschidere,acum drumul fiind al lui,el achitand si contravaloarea.Problema care ar fii,atuncii noi nu aveam gardul facut,iar el s-a angajat sa-l faca el,dar totul a fost verbal,pana acum nu a construit gardul decat pt terenul lui nu si pe toata lungimea drumului de servitute.Cine este obligat sa faca gardul,noi sau el?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: andra-celia , utilizator 18:48, 8 Iulie 2010
La edificarea gardului ar trebui sa contribuiti amandoi vecinii in mod egal. Daca insa, unul din voi se va hotari sa-l faca singur...asta e...Nu-l puteti obliga pe vecin sa contribuie sau sa-l edifice singur.
av.M.Hornea
I-ati vandut terenul pentru cale de acces . cu latima de 4 m. in spatele casei dv. la care nu aveati gard in spate, la acea vreme . Intelegerea si vanzarea a fost cu privire la situatia de la fata locului, la acea data. A platit acea suprafata de 4 m. In pret nu a intrat confectionarea unui gard, iar daca dvs sau vecinul construieste gardul , suprafata cumparata se micsoareaza. Gardul nu poate fi lipit de casa deci.. Orice gard se face la o distanta de zidul casei , dincolo de unde cade ploaia , de pe streasina casei. Automat calea vecinului de acces - pe care a platit-o , se diminueaza cu cel putin 70 cm. iar portiunea asta ar fi din nou a dvs, dupa gard. . De ce ar fi platit 4 m daca ramane doar cu 3 m ? Parerea mea este ca nici nu are rost sa aveti gard, daca este zidul casei. Oricum , zapada de pe acoperisul dv cade pe calea lui de acces si o curata el.
IN plus, daca calea de acces, drumul lui este al lui prin cumparare , dvs.nu aveti acum nici un drept sa construiti gard pe trenul lui, pe drumul lui. Tatal dvs i-a vandut portiunea acum 5 ani asa cum au hotarat cei doi. Cam asta este situatia si nu prea aveti ce face sa schimbati ceva. Sorry
Ultima modificare: Joi, 8 Iulie 2010
ContSters122901, utilizator
distanta de la casa mea pana la drumul lui de servitute care este in paralel cu casa mea este de cel putin 7 metrii,nu am cum sa ii micsorez drumul de servitute si in nici un caz el sa-l fii platit degeaba,iar din spatele casei mele pana la casa lui este o distanta de cel putin 20 de metrii.in concluzie fiind distanta atat de mare il pot aborda sa construim gard impreuna?
Aaa, deci asa? Am inteles, dar este valabil ce am spus inainte. Pretul achitat a fost pentru teren si nu pentru confectionarea vreunui gard. Daca el vrea sa construiti impreuna prin aportul material al ficaruia ar fi bine, dar daca nu doreste... nici ei nu va pot obliga pe dvs sa faceti singur un gard, dar nici dvs. pe el. Totul este sa va intelegeti ca vecinii. De obligatie nici nu poate fi vorba.
va multumesc mult,stiam in mare parte dar vroiam sa ma asigur.o seara buna

Alte discuții în legătură

Acces carosabil la limita proprietatii luci_andrei63@yahoo.com luci_andrei63@yahoo.com Zidul din spate al casei mele coincide cu limita de proprietate.In spatele casei de afla un teren,fosta ferma pomicola CAP,retrocedat proprietarilor,introdus ... (vezi toată discuția)
Probleme drum acces marius.m marius.m Am un teren de 5100mp situat in spatele a 2 vile , calea de acces dintre vile este 2 m (limitat cu gardurile proprietarilor)si nu pot obtine certificat de ... (vezi toată discuția)
Distanta legala fata de gard catalucan catalucan Buna ziua, am construit anul acesta o casa. In proiect distanta fata de gardul vecinului era de 60cm conform Codului Civil. Vecinul m-a amenintat ca o sa am ... (vezi toată discuția)