avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme drum acces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme drum acces

Am un teren de 5100mp situat in spatele a 2 vile , calea de acces dintre vile este 2 m (limitat cu gardurile proprietarilor)si nu pot obtine certificat de urbanism favorabil . Drumul a fost lasat de 2m de catre poprietarul casei din dreapta care si-a construit casa la 1,5m de drum acum cativa ani. L-am rugat sa-si mute gardul de plasa in dreptul temeliei pentru a avea un drum de acces de 3,5metri si nu este de acord. Vecinul din stanga nici nu vrea sa auda de mutarea gardului,(cu toate ca vila lui se afla la 15m de de drum, deci niciunul dintre proprietari nu doreste sa vanda teren pentru a lati drumul.

Care ar fi solutia legala pentru a obliga macar pe proprietarul din dreapta sa-si mute gardul pana in temelie ? Sau exista vreo solutie de orice natura?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 17:36, 20 August 2008
Tebuie sa precizati in ce fel a fost creat acest drum de acces. Asa...la mica invoiala cu vecinii ? Pentru ca daca asa a fost creat, normal ca proprietarii vilelor si-au ingradit proprietatea conform actelor de proprietate.
In acest caz singura cale este actiunea in justitie de servitute de trecere , prin care sa chemati vecinii sa va cedeze spatiul necesar pana la crearea unui drum de 3 metrii, pentru a avea acces cu masina la proprietatea dvs.
Aceasta actiune va obliga si pe dvs. sa achitati contravaloarea acestei suprafete de teren. Eu v-as sfatui sa-l chemati in judecata pe vecinul care are proprietatea la 15 metrii de gard, in felul acesta nu se poate invoca ca treceti cu utilaje grele prea aproape de temelia casei, existand pericolul de a se darama sau a produce fisuri.
Mult succes.
da, la mica invoiala a fost lasat drumul . Problema este ca proprietarul din stanga care are casa la 15 nu doreste sa vanda teren. Poate fi obligat daca-l dam in judecata?
Poate fi obligat. Depinde de instanta de judecata sa va si admita actiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de servitute pentru loturile invecinate vpreda2003 vpreda2003 Buna ziua, Pe o suprafata de teren, in urma parcelarii, respectiv vanzarilor catre mai multi proprietari, s-a prevazut si un drum de servitute pe partea ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati cu un sfat bebe2000 bebe2000 Acum 2 ani am cumparat o vila cu teren, langa mine mai este o vila ( identica cu a mea) construita de acelasi vanzator. Vila mea fiind prima iar a vecinului a ... (vezi toată discuția)
Acces obstructionat pe un drum proprietate personală.parcela cuprinsă în drum este proprietatea mea și nu este gravata de alte clauze. LILIANA REBENCIU LILIANA REBENCIU Sunt proprietara unei locuinte , o suprafata de 350 metri pătrați total, casa 100 metri pătrați o curte mică și restul o fasie de teren pentru acces la ... (vezi toată discuția)