avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acces obstructionat pe un drum proprietate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acces obstructionat pe un drum proprietate personală.Parcela cuprinsă în drum este proprietatea mea și nu este gravata de alte clauze.

Sunt proprietara unei locuinte , o suprafata de 350 metri pătrați total, casa 100 metri pătrați o curte mică și restul o fasie de teren pentru acces la drumul public.Problema este acea fasie care se învecinează cu domeniul public( un parc,și parcare publica) ) si cu un vecin .Acel vecin are intrare directă din drumul public pe o altă latură, dar pentru că eu nu am îngrădit parcelă mea a tot trecut în spatele casei lui pe la mine .A,cum când eu imi parchez camionul lângă casa ,pentru că el a ocupat drumul meu proprietate ( dar neîngrădit) parchez în parcarea publică de lângă drumul meu, dar când vreau să intru de fiecare dată găsesc mașinile lui împrăștiate atât pe terenul meu neîngrădit cât și în parcarea publică astfel încât eu trebuie sa-l ,,deranjez" ( așa spune el ) sa-si mute mașinile să pot să încap si eu cu camionul.Parcela mea proprietate de la curte până la drumul public mi-ar permite să parchez două mașini dar este mereu ocupată de mașinile vecinului.Eu nu mi-am îngrădit drumul pentru că fiind parcelă vecină cu parcarea publica este mai mult loc.Vecinul nu se învecinează cu domeniul public.si pentru asta din omenie l-am lăsat să treacă în spatele casei lui, pe terenul meu. S-a obișnuit și acum zice că el are dreptul la acces în spatele casei , deși singur si-a obstructionat accesul din fața casei lui în spatele casei lui prin diverse construcții și anexe.Cum.pot rezolva această problemă?.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Noiembrie 2020
LILIANA REBENCIU, utilizator

Alte discuții în legătură

Parcare privata a blocului folosita de straini ice_bella20 ice_bella20 Am urmatoarele 2 situatii pentru care va rog sa-mi oferiti sfaturi: 1. Cui ne putem adresa si care-i procedura pentru ridicarea unei masini abandonate in ... (vezi toată discuția)
Drum de acces sanmir sanmir detin casa pe un teren care are drum de acces de 4 metri. am cumparat acest teren fara sa am un accept scris de la fostii proprietari (doar verbal). fostii ... (vezi toată discuția)
Parcare in dreptul unui teren proprietate privata dianaozdal dianaozdal Am urmatoarea problema: ne-am mutat de curand intr-un complex rezidential din Voluntari si avem probleme cu un vecin care insista sa-si parcheze masina in ... (vezi toată discuția)