avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drum de acces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drum de acces

detin casa pe un teren care are drum de acces de 4 metri. am cumparat acest teren fara sa am un accept scris de la fostii proprietari (doar verbal). fostii proprietari au cumparat un lot de 1,2 ha, pe care l-au parcelat dupa cum urmeaza: un drum de acces de 4 m latime, situat pe mijlocul terenului iar de-o parte si de cealalta a drumului parcele de teren vandute in totalitate in anul 2007. singura parcela de teren cara inca figureaza pe fostii proprietari este drumul de acces. primaria printr-o hotarare de consiliu din anul 2007 trece acest drum in domeniul public, fara acordul proprietarilor. proprietarii drumului vor bani pe acest drum. pot sa cumpar acest drum de la fostii proprietari? ce drepturi o sa am? este un drum privat sau unul public? multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: sanmir , utilizator 08:55, 28 Octombrie 2011
Se intelege ca vanzatorii au cedat calea de acces primariei? E o situatie fericita faptul ca primaria a inclus in domeniul public acesta parcela, inseamna ca se obliga sa asigure utilitatile si intretinerea drumului. Nu vedem de ce va deranjeaza acest fapt? Doara daca va asumati dvs. obligatia de a intretine calea de acces..
Multumesc pentru raspuns. Vanzatorii nu au cedat drumul de acces. Din cauza unor interese mai mari primaria a inclus drumul in domeniul public. Problema mea este ca vecinul de vis-a-vis si-a construit fara autorizatie un gard definitiv, din beton, aproximativ pe axul drumului si a ingradit pe o lungime de aproximativ 50 de m jumatate din drum. Primaria incearca sa-i demoleze gardul dar nu reuseste. Primaria cand a decis sa cuprinda acest drum in patrimoniul public a facut-o abuziv. Foarte multa lume stie aceasta poveste, de la primar pana la micii functionari, inclusiv politia comunitara, care ne viziteaza des drumul.. Primaria este in proces cu vecinul meu si incearca sa demonstreze ca vecinul meu si-a construit gardul pe domeniul public, iar vecinul meu incearca sa demonstreze ca este vorba de un drum privat, Pana una alta accesul meu este obstructionat de gardul vecinului. este cam greu sa circuli pe un drum de aprox de 2 metri. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de trecere valentinth valentinth Buna ziua, Cu aproximativ un an in urma am achizitionat un teren in bucuresti . Terenul are strada si numar de la primarie . Terenul facea parte din o ... (vezi toată discuția)
Constructie casa fata de axul drumului privat cccir cccir Detin un teren cu doua deschideri, una la drum public, iar una a fost creata prin cedare de teren, pentru acces proprietari din spatele terenului meu. Eu am ... (vezi toată discuția)
Acces pe drum privat pentru neriverani asnat asnat Buna seara. Poate cineva sa cumpere o parcela plus parte din drum privat si abuzand de acest drept sa isi atribuie acces de pe tot drumul privat dar partea ... (vezi toată discuția)