avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... va rog sa ma ajutati cu un sfat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

va rog sa ma ajutati cu un sfat

Acum 2 ani am cumparat o vila cu teren, langa mine mai este o vila ( identica cu a mea) construita de acelasi vanzator. Vila mea fiind prima iar a vecinului a doua vila unde se si infunda terenul.Vecinul de langa mine a cumparat primul vila, iar eu la un an dupa el. Prin fata casei mele si a casei vecinului vanzatorul a dorit sa faca un drum de acces, dar nu l-a mai facut scotand terenul din intravilant in extravilant trecand in cadastru teren cu destinatie arabila.In contractul meu de vanzare-cumparare scrie ca este drum de acces in cotra indiviza de 50% cu vecinul meu, eu detinand 132 mp iar vecinul 132 mp. Ni s-a facut un singur cadastru in care suntem trecuti si eu si vecinul si este trecut teren cu destinatie arabila parcelabil.Mai mentionez ca terenul are lungimea de 52.59 ml cu latimea de 5.02 metri iar de la casa mea ( fiind prima casa) , fiecare in fata casei are lungime14.65 ml cu 5.02 m latime iar diferenta pana la 52.29 ml lungime este de la casa mea inspre drumul principal.
Am si eu doua intrebari: 1. Vanzatorul nu trebuia sa ii creeze vecinului servitutea de trecere pe terenul meu? 2. Pot sa inchid portiunea din fata casei mele,mai exact cea cu 14.65 ml cu 5.02 m latime? Tin sa mai mentionez ca vecinul neu a cerut iesirea din indiviziune acum mai bine de 1 an de zile si tot amana intruna.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: bebe2000 , utilizator 18:18, 3 Ianuarie 2012
Nu puteti inchide intrucat terenul este in indiviziune , nu sunteti singurul proprietar ,fiind lasat special pentru drum de trecere , nici iesirea din indiviziune nu este posibila pentru ca s-ar crea imposibilitatea vecinului de a iesi la strada si de a solicita servitute.
Vecinul are teren cumparat si in spatele casei si ar avea pe unde sa iasa si sa intre in curtea lui, are iesire la drum prin spate. Normal nu trebuia sa imi ceara comform art 616 servitutea pt ca vanzatorul nu ia creat dreptul de trecere pe terenul meu? Iar cota indiviza dupa cate stiu eu este egal proportionala cu suprafata terenului construit si se afla in fata casei. Indiviziunez este posibila doar ca trebuie sa plateasca ca sa treaca sau sa iesa prin spatele casei lui unde are terenul cumparat, deci are iesire. Chiar nu pot sa inchid portiunea din fata casei ? Eu nu am drum de acces in acte. Am teren cu destinatie arabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este drum de acces sau nu laur2000 laur2000 Buna ziua.Am si eu o intrebare.Am cumparat o casa cu teren si cu asa zisul drum de acces.Drumul de acces ( care este trecut teren arabil in cadastru si in ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune laur2000 laur2000 Am un teren de 264 mp in coproprietate cu vecinul meu,terenul trece prin fata casei noastre, eu fiind prima casa, vecinul a doua casa, teren infundat. De la ... (vezi toată discuția)
Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)