avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... este drum de acces sau nu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

este drum de acces sau nu

Buna ziua.Am si eu o intrebare.Am cumparat o casa cu teren si cu asa zisul drum de acces.Drumul de acces ( care este trecut teren arabil in cadastru si in intabulare) are lungimea de 264 mp si detin 50% din teren (132mp) cu vecinul de langa mine.Pe acest drum(cale de acces sau teren, cum s-o numi el) nu avem acces decat eu si vecinul meu, pt ca este drum infundat, sunt decat doua case, eu avand prima casa si vecinul a doua casa.Terenul trece prin fata caselor.Latimea este trecuta de 5.02 si lungimea de 52 si ceva.Ulterior dupa ce am cumparat casa am aflat ca terenul de 264 mp a fost trecut din extravilant in intravilant si dupa ce s-au construit casele s-a trecut inapoi in extravilant, fiind trecut in cadastru teren arabil si intabulat ca teren arabil si cu drept de folosinta arabila nu ca drum de acces.Nici latimea drumului in fata casei mele nu are 5.02 pt ca contoarul de gaze este pus 1,6 m de gard aproape de mijlocul drumului.Ce am inteles si eu ca, daca este drum de acces si daca este mai lung de 20 mp, la capatul drumului trebuie facuta o platforma pt intoarcerea masinii de pompieri.Cei de la pompieri mi-au zis ca pe teren arabil nu se poate face drum acces si ca nu poti sa intri cu masina pt ca te poate amenda primaria.Intrebarea mea ar fi urmatoarea: Este sau nu este drum de acces?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: laur2000 , utilizator 20:03, 15 Decembrie 2011
Ati facut adresa scrisa la primarie? In termen de 30 de zile trebuie sa va dea un raspuns.
calea de acces reprezinta o sarcina conventionala legata de folosinta proprietatii. daca in calitate de proprietari ai celor doua loturi ati stabilit ca acea suprafata de teren sa fie cale de acces inseamna ca ati instituit o servitute de trecere conventionala acoperita din punct de vedere legal. (art.616 - 620 Cod civil)
In PUG nu este trecut ca drum de acces.Daca intru cu masina pe teren primaria ma poate amenda.Ce am inteles ca nu se mai poate trece terenul din extravilant in intravilant a doua oara si deci nu pot sa fac drum de acces, ca sa pot intra cu masina.Dumneavoastra ce ma sfatuiti?
De la primarie mi-au zis ca nu este trecut ca drum de acces.
intrebarea me este de ce i-ati intrebat pe pompieri!?!?!
sau problema dvs este alta aveti nevoie de un aviz al pompierilor iar acestea nu il dau pentru ca nu aveti drum de acces?

dar aveti un teren pe care circulati , cu masina presupun, insa in acte la cartea funciara este trecut arabil extravilan. si la primaria la registrul agricol cum este trecut ?!?!? dar la "impozite" (unde ati declarat dvs pe proprie raspundere) tot arabil?!?!

1. drumul de acces nu tre sa fie intravilan.
2. pentru scoaterea din circuitul agricol si schimbarea categorieide folosinta a unui teren va adresati unui autorizat cadastru (gasiti lista la OCPI) - trebuie sa vedeti si costurile.
3. pentru a "construi" un drum pe nu teren cu categoria de folosinta drum , va trebuie Autorizatie de Construire, proiect.......
4. PUG se face din periodic de un arhitect la cererea Primarie.


Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati cu un sfat bebe2000 bebe2000 Acum 2 ani am cumparat o vila cu teren, langa mine mai este o vila ( identica cu a mea) construita de acelasi vanzator. Vila mea fiind prima iar a vecinului a ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune laur2000 laur2000 Am un teren de 264 mp in coproprietate cu vecinul meu,terenul trece prin fata casei noastre, eu fiind prima casa, vecinul a doua casa, teren infundat. De la ... (vezi toată discuția)
Latime servitute trecere ContSters78880 ContSters78880 Buna seara, detin un imobil in \"fundul curtii\" si am drept de servitute de trecere prin curtea imobilului situat la strada. Sintem doar 2 imobile in ... (vezi toată discuția)