avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

Am un teren de 264 mp in coproprietate cu vecinul meu,terenul trece prin fata casei noastre, eu fiind prima casa, vecinul a doua casa, teren infundat. De la casa mea pana la strada principala sunt 20 metri lungime pe 5.02 latime, in fata caselor sunt 14.65 x 5.02 la fiecare.Vecinul meu a cerut in instanta scoaterea din indiviziune, dar fara sa ma intrebe si pe mine.Mentionez ca vecinul este trecut in cadastrul meu cu cei 50% din 264 mp.Ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: laur2000 , utilizator 07:22, 14 Ianuarie 2011
Este dreptul vecinului sa poată formula acțiune de partaj.
Conform C.civ, nimeni nu poate rămâne în indiviziune.
Dvs trebuie sa va apărați și sa obțineți lotul care va convine.
Se va dispune o expertiza topo pentru separarea efectiva,cu accese separate.
In cazul in care nu se poate imparti terenul in natura exact in cote de 50%,se va despagubi cu o sulta.
Nu exista acces separat.Exista o singura intrare de la drumul principat, eu fiind prima casa vecinul a doua si ultima, la un drum inchis. In contractele de vanzare-cumparare, atat al meu cat si al vecinului scrie ca detinem fiecare in fata casei suprafata de 14,65 latime cu 5.02 lungime iar partea de la intrare pe teren este juma-juma. Nu se respecta ce este trecut in contractul de vanzare-cumparare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati cu un sfat bebe2000 bebe2000 Acum 2 ani am cumparat o vila cu teren, langa mine mai este o vila ( identica cu a mea) construita de acelasi vanzator. Vila mea fiind prima iar a vecinului a ... (vezi toată discuția)
Este drum de acces sau nu laur2000 laur2000 Buna ziua.Am si eu o intrebare.Am cumparat o casa cu teren si cu asa zisul drum de acces.Drumul de acces ( care este trecut teren arabil in cadastru si in ... (vezi toată discuția)
Are dreptul primaria ? laur2000 laur2000 Eu si vecinul meu am cumparat terenul de acces de la drumul principal pana la casele noastre impreuna cu vilele noastre.Suntem proprietari pe suprafata de ... (vezi toată discuția)