avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contractul de voluntariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contractul de voluntariat

In cadrul unei societati comerciale -s.r.l. , mai multe persoane realizeaza diverse activitati , pentru care nu pretind sa fie remunerate, respectiv, emisiuni tv., culturale. Una dintre persoanele respective are niste creante mai vechi , neachitate la timp.cei de la finante au cerut societatii unde debitorul lor isi efectueaza activitatea -neremunerata, poprire pe veniturile persoanei.Li s-a explicat faptul ca persoanele realizeza o activitate in mod voluntar.
este ok aceasta activitate? un contract de voluntariat incheiat intre s.r.l. si persoana-persoanele care realizeaza acele activitati ? Acest tip de contract poate fi inchieiat si intre o societate comerciala si opersoana fizica? sau doar de intre anumite institutii si persoane? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:11, 9 Iulie 2010
Nu se poate incheia un astfel de contract ... legea nr/195/2001 prevede incheierea unui astfel de contract intre o persoana fizica si o persoana juridica de drept public sau persoana juridica de drept privat, fara scop patrimonial.
Multumesc frumos, cam asa intelesesem si eu. Totusi, cum se interpreteaza o activitate ca cea descrisa de mine? Adica realizarea unor activitati in mod voluntar. este ok? avand in vedere ca nu sunt activitati zilnice , ci saptamanale si presupun un timp redus de munca.Beneficiarul serviciilor poate fi tras in vreun fel la raspundere?
Ultima modificare: Joi, 8 Iulie 2010
ContSters47264, utilizator
Da, poate fi tras la raspundere pentru munca la negru .... nu vad cum se poate acoperi legal aceasta situatie ...
Multumesc din nou. Dar munca la negru...nu trebuie dovedita? adica persoana este platita , insa la negru, cu bani neimpozitati. Daca insa persoana, din pasiune pentru o anumite activitate, pentru a-si face imagine...realizeaza anumite activitati fara a pretinde vreo plata...castigul ei este imaginea pe care si-o creeeaza, notorietatea...ma gandesc la faptul ca prestarea unei unei munci la negru...nu este neaparat prezumata...absolut, intr-un asemeea caz....
Expresia uzitată pentru munca fără forme legale este munca “la negru” şi reprezintă o activitate profitabilă desfăşurată în afara cadrului legal reglementat. Ea nu este evidenţiată scriptic, fiscalizată, protejată, asigurată sau asistată social, lucrătorul fiind la discreţia celui în folosul căruia prestează munca.

Trebuie dovedita munca la negru, dar si faptul ca persoana respectiva nu primeste bani .... in acest caz, nu prea exista vreo posibilitate legala de a munci legal fara a fi platit.

Alte discuții în legătură

Contract intre pfa si sc... cu titlu gratuit...?! mmanu mmanu buna ziua se poate incheia un contract intre un pfa si o sc prin care pfa presteaza servicii dar nu are onorariu? cu titlul gratuit ma gandesc ce spuneti? (vezi toată discuția)
Contract 10 zile voluntariat remunerat 94widget 94widget Detin un srl si sunt interesat ca intr-un intervat de 10 zile, sa semnez un contract de voluntariat cu cateva persoana fizice. Activitatea se va desfasura ... (vezi toată discuția)
Voluntariat legal alexandranecula alexandranecula Buna ziua, As dori sa stiu daca exista vreo forma legala prin care as putea sa lucrez fara plata, sub forma de voluntariat sau internship la o firma de ... (vezi toată discuția)