avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare drepturi salariale

Controversata lege a maririi salariilor din oct 2008 mi-a "marit" teoretic salariul cu 50%. Practic, am luat doar 13 % in plus. Aceasta lege a fost valabila pana la 1 ian 2010. Pentru diferenta neplatita, am castigat in instanta procesul din sept 2009, dar angajatorul (statul roman) nu a binevoit pana acum sa imi dea acesti bani.
Exista vreo posibilitate de a obliga statul la plata sumei pe care mi-o datoreaza?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mikas , utilizator 13:49, 12 August 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Esalonat-esalonat, dar cand!? Ca inca nu am vazut niciun banut, desi legea e data de aproape 2 ani iar Instanta s-a pronuntat de aproape un an ... X-(
Deci acum unde ma adresez? Direct la judecatorie? Pentru nerespectarea legii-hotararii judecatoresti? Sau cum procedez? Stiu ca este legea care spune ca are dreptul sa-mi plateasca esalonat timp de MAXIM trei ani. Incepand de cand? Cine si cum stabileste valoarea transelor?
Mii de multumiri anticipat.
Plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii pana la data de 31 decembrie 2009, se va realiza dupa o procedura de executare care incepe astfel:
a) in anul 2010 se plateste 34% din valoarea titlului executoriu;
b) in anul 2011 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu;
c) in anul 2012 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu.
Multumesc. Acest lucru impune/nu exclude plata intr-o singura transa anuala? Sau cei 34, respectiv 33% pot fi platiti si esalonat in cursul acelui an?
mikas a scris:

Multumesc. Acest lucru impune/nu exclude plata intr-o singura transa anuala? Sau cei 34, respectiv 33% pot fi platiti si esalonat in cursul acelui an?

Cred ca se platesc intr-o singura transa ... acolo unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem (ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus).

Alte discuții în legătură

Plata diferente salariale stabite prin hotarare judecatoreasca - functionari publici Shiminutza Shiminutza Buna ziua! Va rog sa ma ajutati pentru clarificarea urmatoarei situatii: cum se face plata diferentelor salariale dispusa prin hotarare judecatoresca pentru o ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara kitty35 kitty35 Chiar daca merge la o facultate particulara?Multumesc (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru titlu de doctor este 950 lei sau 1040 lei? Tatu M Tatu M Sunt doctor in sociologie din 2002 si nu m-a lamurit nimeni daca este corect sa iau 950 lei sau 1040 anul acesta, tinand cont si de art.34 alin.2 din OUG ... (vezi toată discuția)