avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit Freelancer
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit Freelancer

Considerati-ma un "incepator" al domeniului si, va rog, exprimati-va cat mai detaliat.

O sa incerc sa expun situatia cat mai simplu:
Lucrez la diferite proiecte, site-uri, iar venitul pe care il primesc e, mai mult sau mai putin, din toata lumea. Banii de obicei imi revin prin serviciul PayPal companie bazata in SUA dar cu subsidiara in Luxemburg.

Cum ar trebui sa procedez pentru a intra in legalitate cu aceste venituri?
Din ce am inteles impozitul ar fi de 16%, 10% la sursa iar restul ramanadu-mi mie, dar, impozitul la sursa nu se poate aplica in cazul acesta.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: sprite_designer , utilizator 12:53, 15 Iulie 2010
Impozitul este de 16 % si il platesti tu integral . Se calculeaza la castigul tau. Poti sa iti infiintezi un PFA un SRL sau poti sa incasezi banii direct intr-un cont personal din Romania si sa declari bnii la finante. Completezi la finante o declaratie si in baza declaratiei ti se calculeaza impozitul pe care urmeaza sa il platesti.
indiferent de suma? si daca m-am trezit tarziu se poate intampla ceva rau?
Trebuie sa prezint vreun invoice in cazul in care merg pe varianta impozitului de 16% sau e o declaratie pe propria raspundere?

LE: Ceea ce trebuie sa completez e declaratia 200, cu termenul de depunere luna Mai 2011, pentru activitatile desfasurate pe perioada anului 2010.
Gresesc?
Ultima modificare: Joi, 15 Iulie 2010
sprite_designer, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de agent de asigurari. ce trebuie sa depun si cand. robertmihairadu robertmihairadu Va salut. Am si eu o nelamurire: am un contract de agent de asigurari cu o anumita firma de asigurare. Dupa cum stiu, impozitul integral se opreste la sursa. ... (vezi toată discuția)
Freelancer in domeniul it: cum platesc impozitul pe venit? Catalin981 Catalin981 Buna ziua. As avea citeva intrebari, pentru cei care sint familiarizati cu domeniul, legate de plata impozitului pe venituri realizate din activitatea de ... (vezi toată discuția)
Colaborare cu o firma straina - se plateste impozit pe venit? deionara deionara Buna ziua, Colaborez cu o companie straina (practic un site de internet unde m-am inregistrat, ofer servicii de consiliere, iar ei imi trimit banii pe care ... (vezi toată discuția)