Considerati-ma un "incepator" al domeniului si, va rog, exprimati-va cat mai detaliat.
O sa incerc sa expun situatia cat mai simplu:
Lucrez la diferite proiecte, site-uri, iar venitul pe care il primesc e, mai mult sau mai putin, din toata lumea. Banii de obicei imi revin prin serviciul PayPal companie bazata in SUA dar cu subsidiara in Luxemburg.
Cum ar trebui sa procedez pentru a intra in legalitate cu aceste venituri?
Din ce am inteles impozitul ar fi de 16%, 10% la sursa iar restul ramanadu-mi mie, dar, impozitul la sursa nu se poate aplica in cazul acesta.
Impozitul este de 16 % si il platesti tu integral . Se calculeaza la castigul tau. Poti sa iti infiintezi un PFA un SRL sau poti sa incasezi banii direct intr-un cont personal din Romania si sa declari bnii la finante. Completezi la finante o declaratie si in baza declaratiei ti se calculeaza impozitul pe care urmeaza sa il platesti.
Trebuie sa prezint vreun invoice in cazul in care merg pe varianta impozitului de 16% sau e o declaratie pe propria raspundere?
LE: Ceea ce trebuie sa completez e declaratia 200, cu termenul de depunere luna Mai 2011, pentru activitatile desfasurate pe perioada anului 2010.
Gresesc?