uneori, mai ales la mina minovici, actele medico legale dureaza mult.
plingerea se depune la parchet.
in plingere aratati numele dv., domiciliul dv, numele si domiciliul faptuitorului, descrierea faptei, pretentiile pe care le aveti fata de el, solicitarea tragerii lui la raspundere penala si civila, semnatura.
puteti face plingerea, ca sa nu depasiti termenul de 2 luni, si fara certificat.
Va multumesc pentru raspunsul promt care mi l-ati oferit. Un alt dubiu pe care il este: daca faptuitorul nu dispune de o situatie financiara prea buna, in cazul in care depun plangerea si continua pana la proces, iar acesta nu-mi poate indeplini pretentiile , ce se va intampla ? Voi mai putea recupera cheltuielile pe care le-am facut in urma accidentului?
daca nu are venituri sau bunuri, evident, nu veti avea ce sa ii luati lui personal.
pe de alta parte, insa, in mod normal, in proces ar trebui sa participe si firma la care este angajat, in calitate de persoana responsabila civilmente, precum si firma de asigurari, in calitate de asigurator.
daca faptuitorul va fi obligat la despagubiri, va fi obligata si firma unde lucreaza. de asemenea, veti putea executa hotararea si contra firmei de asigurari ...
Deci asiguratorul si firma va trebui sa suporte despagubirile, iar faptuitorul ce va pati?
Astept parerile si sugestiile dumneavoastra.
Sfatul este sa depuneti plangere penala,initial pentru loviri si alte violente,in termen de 2 luni de la cunoasterea faptuitorului,urmand apoi ca in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale de care veti beneficia,sa se stabileasca incadrarea juridica corecta a faptei.