avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere penala impotriva faptuitorului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere penala impotriva faptuitorului

Buna ziua. Ma numesc Cristi si am 22 de ani. In data de 26.05.2010 la Ikea(baneasa) am suferit un accident rutier. Tin sa mentionez ca eram in interes de serviciu (agent interventie la o firma de paza) pe atv. In timp ce imi continuam drumul catre urmatorul obiectiv , un taximetrist care vedea din dreapta mea nu mi-a acordat prioritate (exista semn in acest sens) am incercat pe cat posibil sal evit, dar nu am reusit. L-am acrosat in partea din fata (aripa stanga fata), apoi am zburat peste capota lui iar atv-ul peste mine. La fata locului a sosit salvarea dupa care politia. Am fost transportat la spitalul Elias unde a sosit si politia. Am fost supus testului pentru alcohol ( rezultatul fiind 0.00) si mi s-au racoltat probe de sange. In urma investigatiilor facute de medici a rezultat o fractura de clavicula, care a necesitat imobilizarea umerilor cu un ham . Pe data de 28.05.2010 am fost la institutul de medicina legala mina minovici pentru a mi se elibera certificatul medico-lega (care nu este gata nici in ziua de astazi). Sunt momentan in concediu medical pana pe data de 16.07.2010. Am fost la politie si am luat la cunostinta faptul ca imi rezerv dreptul de a depune plangere in termen de 2 luni de la data accidentului . Intrebarile mele sunt: Este normal sa dureze atata timp un certificat medico-legal? Care sunt pasii care trebuie sai urmez? Unde pot depunde plagere penala? Ce voi mentiona in aceasta plangere, va rog sa ma ajutati eventual cu un model de plangere pt vatamare corporala(sau pentru faptele care le-a savarsit acest taximetrist). Astept raspunsuri din partea dumneavoastra. O zi buna tuturor.
Cel mai recent răspuns: cristi_2010 , utilizator 00:59, 6 Februarie 2011
uneori, mai ales la mina minovici, actele medico legale dureaza mult.
plingerea se depune la parchet.
in plingere aratati numele dv., domiciliul dv, numele si domiciliul faptuitorului, descrierea faptei, pretentiile pe care le aveti fata de el, solicitarea tragerii lui la raspundere penala si civila, semnatura.
puteti face plingerea, ca sa nu depasiti termenul de 2 luni, si fara certificat.
Ultima modificare: Vineri, 9 Iulie 2010
FLORIN RADU, Avocat
Va multumesc pentru raspunsul promt care mi l-ati oferit. Un alt dubiu pe care il este: daca faptuitorul nu dispune de o situatie financiara prea buna, in cazul in care depun plangerea si continua pana la proces, iar acesta nu-mi poate indeplini pretentiile , ce se va intampla ? Voi mai putea recupera cheltuielile pe care le-am facut in urma accidentului?
daca nu are venituri sau bunuri, evident, nu veti avea ce sa ii luati lui personal.
pe de alta parte, insa, in mod normal, in proces ar trebui sa participe si firma la care este angajat, in calitate de persoana responsabila civilmente, precum si firma de asigurari, in calitate de asigurator.
daca faptuitorul va fi obligat la despagubiri, va fi obligata si firma unde lucreaza. de asemenea, veti putea executa hotararea si contra firmei de asigurari ...
Deci asiguratorul si firma va trebui sa suporte despagubirile, iar faptuitorul ce va pati?
Astept parerile si sugestiile dumneavoastra.
Ultima modificare: Vineri, 9 Iulie 2010
cristi_2010, utilizator
Sfatul este sa depuneti plangere penala,initial pentru loviri si alte violente,in termen de 2 luni de la cunoasterea faptuitorului,urmand apoi ca in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale de care veti beneficia,sa se stabileasca incadrarea juridica corecta a faptei.

Alte discuții în legătură

Sfat privitor la acctionarea in judecata a firmei de asigurari mirel-d mirel-d in data de 11 noiembrie 2010 a avut loc un accident urmarile acestuia fiind vatamarea corporala a sotiei si daune aduse masinii in valoare de aproximativ ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru vatamare corporala niculaucarmen niculaucarmen cine are cunostinte despre faptul urmator: in plangerea penala pentru vatamare corporala din culpa trebuie precizat expre de la cine se solicita achitarea ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa bianca70 bianca70 BUNA ZIUA.IN LUNA SEPT 2009 SOTUL A AVUT UN ACCIDENT DE CIRCULATIE ,DIN NEATENTIE NU A PUS FRANA SI A INTRAT IN CEL DIN FATA LUI O DACIA SOLENTA CARE ERA IN ... (vezi toată discuția)