avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Balcon neutru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Balcon neutru

Buna ziua,

Am cumparat de curand un apartament intr-un bloc cu 4 etaje. Desi acest bloc avea prevazuta o ghena localizata pe scara, cu un mic balcon la fiecare etaj, ulterior, sistemul a fost defiintat, iar acum balcoanele respective sunt utilizate la comun de vecini pentru depozitarea diverselor obiecte. Acestia sunt foarte putin dornici sa imparta balconul, astfel incat un singur vecin pe etaj detine cheia. Dat fiind ca unul din peretii balconului se afla pe 3/4 din peretele exterior al bucatariei mele, si deoarece mirosul adus de obiectele depozitate de vecinul de etaj este suparator, consider ca plasamentul balconului este impropriu, dat fiind ca vecinul nu are pereti comuni cu acesta. Mai mult decat atat, toti vecinii in afara de mine detin deja 2 balcoane, in timp ce eu am doar unul.

Intrebarea mea ar fi daca exista vreo metoda legala prin care pot achizitiona acest balcon, si care ar fi demersurile pe care trebuie sa le intreprind.

Va multumesc pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 21:42, 9 Iulie 2010
Balconul de la ghena de gunoi este proprietate comuna. Specific pentru acest loc el se "imparte", ca folosinta, intre proprietarii etajului respectiv.

Fiind proprietate comuna nu puteti decat sa-l inchiriati de la asociatia de proprietari, cu contract de inchiriere, chirie negociata, conditii de inchiriere stabilite etc.

De cumparat ati putea sa-l cumparati numai daca toti proprietarii de pe scara va cedeaza parte din cota-parte indiviza referitoare la balcon si asta se poate face la notar prin redactarea unor anexe la contractul de apartament al fiecaruia prin care vinde o parte din suprafata cotei sale indivize. Altfel vanzarea este falsa si oricand va puteti trezi cu un proprietar sau viitor proprietar ca doreste sa foloseasca balconul si legal nu ati putea sa va opuneti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota indiviza oji62 oji62 un dezvoltator imobiliar vine un imobil p+ 2 ( cu sarpanta) ; 6 apartamente, la 6 cumparatori; toti cei 6 proprietari au cota indiviza din casa scarii si ... (vezi toată discuția)
Este diferenta la impartirea terenului aferent unui bloc? levigabi levigabi intre locatarul care sta la parter si cel care sta la etaj si are balcon?:hm: (vezi toată discuția)
Uscatoria blocului mariafusu mariafusu Am mai pus intrebari in legatura cu uscatoria dar totus nu inteleg ,daca la un bloc cu 4 nivele exista cite o uscatorie la fiecare nivel ,fiind 4 apartamente ... (vezi toată discuția)