de pe 30 iulie 2009 am fost insotitor cu carte de munca pt mama mea paralizata. pe 6 iunie 2010 mama a plecat dintre noi...
intrebarea mea este daca pot face ceva sa primesc somaj, avand in vedere ca traim din cateva sute de lei pe luna. este posibil sa platesc acea cotizatie- care stiu ca era in jur de 100 de lei lunar- pana se face un an? inca nu mi-au incheiat cartea de munca. pot face aceasta cotizatie?
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie indeplinite doua conditii:
- sa va inceteze CIM din motive neimputabile dvs.;
- in ultimele 24 de luni sa aveti 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
2. Norma de aplicare a Legii 76/2002 spune ca este motiv neimputabil si incetarea de drept a raportului de munca al asistentului personal al persoanei cu handicap grav în cazul decesului persoanei cu handicap grav, în temeiul art. 39 alin. (4) din Legea nr. 448/2006 privind protectia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata, cu modificarile ulterioare;
3. La somaj nu se poate cotiza retroactiv. Dar mergeti la AJOFM sa verifice situatia dvs. Poate totusi va incadrati in lege (cele 12 luni nu trebuie sa fie consecutive si nici la acelasi angajator).
Somaj
neaguvasile
As dori sa stiu daca dupa decesul persoanei cu handicap pe care o am in ingrijire si pentru care sunt remunerata de primarie voi beneficia de plata somajului ... (vezi toată discuția)