Sunt divortata de 1an si jumatate iar de aprox 3 ani despartita in fapt si am un copil de 4 ani jumate.Ideea e ca fostul sot refuza plata pensiei alimentare de 150 ron si a cheltuielilor de judecata de 1540 ron#-o,eu avand hotararea definitiva si irevocabila in acest sens...si nici macar nu vine sa o vada sau sa ma contacteze telefonic:((,pt a se interesa de copil.
Am facut plangerela politie,strangand nenumarate declaratii..dosarul meu a fost dus la parchet,iar acolo,surpriza:procuroarea a respins dosarul pe motiv ca eu nu am destule probe ca sotul meu are venit stabil#-o
Si marea problema e ca isi schimba des locul de munca,intocmai pt a nu-i da bani copilului,spunand ca prefera sa faca inchisoare decat sa ii dea bani sau sa se ocupe de ea:slap: .
Ce pot face eu in situatia asta?il pot decade din drepturile parintesti?
Dati-mi un sfat,orice....sincer nu mai suport situatia...nu stiu ce sa mai fac:((X-(
Formulati de data aceasta plangere penala pentru abandon familial la parchetul competent teritorial.
Investiti cu formula executorie la instanta care a pronuntat hotarea de divort,sentinta respectiva si apoi formulati la executorul judecatoresc o cerere de executare pentru cheltuielile de judecata neachitate
#-o si banuiesc ca toate procedurile astea au nevoie de un avocat....si nu am posibilitate sa platesc un avocat si cum se procedeaza pt investirea cu formula executorie...ce acte trebuiesc,car sunt pasii d urmat?
Formulato o cerere de investire cu formula executorie la Judecatoria care a pronuntat sentinta. Achitati o taxa de tmbru de 4 lei -de la Primarie, si un timbru judiciar de 0,3 lei.
Apoi cu sentinta investita mergeti la executorul judecatoresc.