avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nerespectarea obligatiilor parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nerespectarea obligatiilor parintesti

Sunt divortata de 1an si jumatate iar de aprox 3 ani despartita in fapt si am un copil de 4 ani jumate.Ideea e ca fostul sot refuza plata pensiei alimentare de 150 ron si a cheltuielilor de judecata de 1540 ron#-o,eu avand hotararea definitiva si irevocabila in acest sens...si nici macar nu vine sa o vada sau sa ma contacteze telefonic:((,pt a se interesa de copil.
Am facut plangerela politie,strangand nenumarate declaratii..dosarul meu a fost dus la parchet,iar acolo,surpriza:procuroarea a respins dosarul pe motiv ca eu nu am destule probe ca sotul meu are venit stabil#-o
Si marea problema e ca isi schimba des locul de munca,intocmai pt a nu-i da bani copilului,spunand ca prefera sa faca inchisoare decat sa ii dea bani sau sa se ocupe de ea:slap: .
Ce pot face eu in situatia asta?il pot decade din drepturile parintesti?
Dati-mi un sfat,orice....sincer nu mai suport situatia...nu stiu ce sa mai fac:((X-(
Cel mai recent răspuns: lauryss , utilizator 23:48, 11 Iulie 2010
Formulati de data aceasta plangere penala pentru abandon familial la parchetul competent teritorial.
Investiti cu formula executorie la instanta care a pronuntat hotarea de divort,sentinta respectiva si apoi formulati la executorul judecatoresc o cerere de executare pentru cheltuielile de judecata neachitate
#-o si banuiesc ca toate procedurile astea au nevoie de un avocat....si nu am posibilitate sa platesc un avocat si cum se procedeaza pt investirea cu formula executorie...ce acte trebuiesc,car sunt pasii d urmat?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iulie 2010
lauryss, utilizator
Formulato o cerere de investire cu formula executorie la Judecatoria care a pronuntat sentinta. Achitati o taxa de tmbru de 4 lei -de la Primarie, si un timbru judiciar de 0,3 lei.
Apoi cu sentinta investita mergeti la executorul judecatoresc.
La Executorul judecatoresc ,nu trebuie avocat,poate doar sa va redacteze plangerea penala,urmand ca la urmarirea penala sa va prezentati singura
la judecatoria sect 2....unde mai exact,la registratura?:confused: :D

Alte discuții în legătură

Legalizare cercetasa cercetasa o sentinta definitiva trebuie legalizata pentru a putea cere despagubirile morale si materiale de la inculpat? (vezi toată discuția)
Taxa de timbru iancu123 iancu123 stie cineva cat este taxa de timbru si timbru judiciar in cazul investirii cu formula executorie? (vezi toată discuția)
Duplicat/copie sentinta definitiva si irevocabila ionut_olteanu_ro ionut_olteanu_ro Buna ziua! Asa cum reiese din titlu, vreau sa obtin o copie legalizata sau un duplicat, dupa o sentinta a tribunalului, fiindu-mi necesara la Finante, in ... (vezi toată discuția)