Am fost angajata la o societate timp de 28 de ani anul acesta am avut urmatorul pontaj :
ianuarie - 01-24 lucrat cu 24 concediu medical,
februarie - concediu medical,
martie - lucrat,
aprilie - 01-05 lucrat , cu 06 - Concediu de Odihna
mai - 01-17 Concediu de Odihna cu - 17 Concediu Fara Plata
Iar cu - 07 iunie am cerut incetarea cu 55 b ,
Mi-au cerut din 30 zile de Concediu de Odihna 25 inapoi iar din prima de vacanta restituirea contravalorii pe 10 luni .
INTREBAREA MEA ESTE DACA ESTE CORECT ?
Deoarece lunile ianuarie si mai nu au fost integrale consider ca ar fi trebuit sa calculeze la 3,5 luni adica 30:12x3,5 =8,75 deci 9 zile Co dreptul deci restituirea a 21 zile de Concediu la valoarea pe zi a Concediului platit atunci ?
Iar pentru prima de vacanta deoarece nu este reglementata prin Codul muncii restituirea a c/v pentru 7 luni deoarece in CFP am intrat cu 18.05.2010 ?
Daca calculul meu este corect si ei au facut alta calculatie care este Forul la care sa ma adresez pentru ca sunt deja dupa un proces cu unitatea pentru retrogradare pe motive sindicale ,fiind primvicepresedinte, proces cistigat cu repunerea in functie( dar care in Romania nu are nici o valoare doar ca nu trebuie platite cheltuielile de judecata de catre salariat ....deoarece am fost izolata de colectiv si de lucrarile de care ar fi trebuit sa raspund ) .#-o
n-am citit continutul ,e greu cand scrieti asa mult;
COse calculeaza astfel: nr de zile de concediu dintr-un an se imparte la nr de zile lucrate pana la data incetarii contractului individual de munca;
Nu se calculeaza in perioada concediului medical si a cfs-ului deoarece in aceasta perioada sunt suspendate drepturile si obligatiile partilor
Imi pare rau dar stiti ceva insa nu tot este o mica regula de trei simple
la nr. zile lucratoare in an (ex:2010 are 257) ai dreptul la un nr.zile Co ( 30) , iar la nr de zile efectiv lucrate pina la incetarea CIM trebuiesc aflate cite zile de Co ai dreptul ....(30x85):257 - Conform CM asa se recalculeaza si Co necuvenit la sfirsitul fiecarui an la persoanele ce au avut CIM suspendat mai mult de 1 luna .
Ce nu inteleg eu este de ce perioada de Concediu legal de odihna au scazut-o la calcularea perioadei lucrate .
1. Zilele de CO efectuat sunt considerate zile asimilate zilelor lucrate, nu sunt zile nelucrate. Este singura absenta de la serviciu care se asimileaza zilelor lucrate.
2. Asta este o gaselnita a angajatorului, fara baza legala, pentru a mai reduce din zilele de CO acordate salariatilor sai.
3. Faceti o sesizare la ITM pentru a verifica modul cum vi s-a acordat CO sau compensarea acestuia in bani.
multumesc dl.Tudorvaleriu o duminica placuta incontinuare
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Contract de munca
lyly64
Va rog la 1iunie 2017, fac 10 ani, acum am 21 de zile de concediu de odihna pe an, la implinire a 10 ani de lucru o sa beneficiez de 25 de zile de ... (vezi toată discuția)