Buna ziua. Situatia mea este in felul urmator; am fost chemat de sotie in instanta pentru proces de divort si partaj in acelasi timp; cu primul sunt de acord insa la partaj lucrurile stau altfel in sensul ca; avem de impartit un apartament cu trei camere achizitionat in anul 2006, o parte din bani provenind din vanzarea unei garsoniere detinuta de sotia mea dinaintea casatoriei, aprox.15.000 euro, altele 20.000 euro dintr-un credit bancar. Oferta acesteia este ca sa-mi ofere suma de 5.000 euro si sa-i las apartametul urmind ca ratele sa fie suportate de aceasta in continuare, lucru cu care nu prea sunt de acord prin prisma umatoarelor fapte.
-titularul creditului sunt eu, bineinteles achizitionat in timpul casatoriei, si banca nu i-l va transfera ei fara acordul meu si nici nu intruneste conditiile
-in perioada 2000-2004 aceasta nu a realizat nici un venit si ulterior avind slujbe sporadice si prost platite
-de la inceputul casatoriei (din anul 1996) pana in prezent toate ratele inclusiv cea pentru apartament din 2006 le achit personal din venitul meu care este semnificativ mai mare (lucrator MAI)
-si ce mi se pare mai important este ca mai avem contractate doua imprumuturi, bancare, tot in timpul casatoriei, insumate 2500 euro care, de asemenea, le achit eu, si care, dupa propunerea acesteia vor ramine sa le achit in continuare tot eu; acestea nu se iau in considerare avand in vedere ca banii au fost folositi in familie???
Nu vreau sa renunt la apartament insa voi fi nevoit altfel sa-i achit eu partea ei, eu neavind suma care i se va cuveni decat din vinzarea apartamentului; Pe de alta parte eu nu accept suma acesteia si nici nu vreau ca ea sa ramina in apartament.
Astel, cum se va face impartirea? se va tine cont de cele aratate mai sus? Va rog, dati-mi variantele care pot deriva din aceasta situatie, pana in momentul cand voi putea sa-mi angajez un avocat, deoarece acesta este lucru de care sotia profita, si anume ca momentan sunt intr-o situatie financiare mai precara. Mentionez faptul ca pe toate cele trei contracte de credit a semnat si sotia, deci, a fost de acord cu acestea, mai ales ca, repet, am folosit banii in casa.
Va multumesc.