avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... tulburarea linistii publice - nominalizarea autorului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

tulburarea linistii publice - nominalizarea autorului

daca reclam o dicoteca (societatea comerciala) la procuratura si pe administratorul ei

e acelasi rezultat ca si cand as reclama discoteca (societatea comerciala) si AUTORUL NECUNOSCUT care da butonul peste limita legala ??

din simplu motiv ca nu l-am vazut eu pe administrator cand a dat butonul mai tare
iar dj-ul se spala pe maini si spune ca "e sarcina de serviciu"

avocatul meu insista ca nu se poate face dosar penal unei societati comerciale

IAR EU NU INTELEG CUM POT DOVEDI CA ADMINISTRATORUL DISCOTECII E CEL CARE A DAT BUTONUL MAI TARE

am dreptate sa scriu in reclamatia la procuratura AUTOR NECUNOSCUT SAU NU? (si sa atasez dovezile, expertize etc) MERSI
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 21:50, 12 Iulie 2010
stimate domn,
AVOCATUL DVS are dreptate...si INSISTA in acest aspect...Normal ca nu puteti face plangere enal unei societati...poate d-nului X in calitate de administrator....asa ca ...care sa fie obiectul plangerii penale....muzica data tare??...nu este infractiune.....asa ca va recomand sa aveti incredere in avocatul dvs......bafta....si seri linistite:)
1) nu mi-ati raspuns daca "autorul necunoscut" dovedeste pe baza probelor ca Administratorul e cel de vina, fara Sa fiu nevoit sa il nominalizez eu , pe semnatura mea, sa il identifice procurorul sau ...cine e competent sa faca asta, adica nu eu (ca nu sunt procuror), asadar astept inca raspunsul la problema " AUTORULUI NECUNOSCUT "

daca de exemplu nu stiu cum il cheama pe administrator? inseamna ca brusc nu mai exista autor? sunt obligat sa stiu cum il cheama?

2) tulburarea linistii publice si tulburarea folosintei apartamentului nu sunt fapte penale? atunci de ce avocatul meu merge pe penal cu reclamatie la procuratura, inclusiv ca sa ma scutesca de taxa de timbru....(mai ales ca sunt fiul proprietarilor si nu proprietar), dar am si eu dreptul sa dorm noaptea, ca oricine din romania, nu trebuie sa fiu proprietar ca sa am dreptul sa dorm

ba chiar am serioase indoieli ca un proces contra unei discoteci va rezulta in rezolvarea PROBLEMEI..... ii face dosar penal, o sa primesc niste bani despagubiri, o sa antifoneze discoteca.....si tot o sa se auda muzica...
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iulie 2010
ContSters83715, utilizator
Pentru zgomot puteti accesa: [ link extern ]
Da, parerea mea este ca aceasta este o contraventie la Legea nr. 61/1991 rep. .Programul de liniste ar fi intre orele 22-8 . .Vedeti si Legea 61/1991.Conform acestei legi, constituie contraventii:
28) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;
29) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00, prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice situate in imobile cu destinatia de locuinte sau in imediata vecinatate a acestora;
29/1). organizarea de petreceri cu caracter privat si utilizarea de aparatura muzicala la intensitate de natura a tulbura linistea locuitorilor, in corturi, alte amenajari sau in spatiu neacoperit, situate in perimetrul apropiat imobilelor cu destinatia de locuinte sau cu caracter social, in mediul urban;

Dar in functe de probe, asa cum spuneti, puteti face si o plangere penala si se va stabili autorul contraventiei, care pana una alta cred ca este D.J.-ul. Daca se vor intruni elementele vreunei infractiuni se va propune o solutie legala.
Sesizati si Garda de mediu. Acestia se ocupa cu masuratorile zgomotelor ( poluarea fonica).
Mai multe despre acest subiect puteti citi si la www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iulie 2010
Constantin Alexandru Radu, Consilier juridic
Orice persoană căreia i s-a cauzat o vătămare printr-o infracţiune, sau are cunoştinţă de săvârşirea unei infracţiuni poate sesiza organele judiciare prin plângere, denunţ sau plângere prealabilă.
De asemenea, organele de urmărire penală se pot sesiza şi din oficiu când află pe orice altă cale că s-a săvârşit o infracţiune.

1. Plângerea este încunoştinţarea făcută de o persoană fizică sau de o persoană juridică, referitoare la o vătămare ce i s-a pricinuit prin săvârşirea unei infracţiuni.
Plângerea trebuie să cuprindă: numele, prenumele, calitatea şi domiciliul petiţionarului, descrierea faptei care formează obiectul plângerii, indicarea făptuitorului dacă este cunoscut şi a mijloacelor de probă.

Când făptuitorul este necunoscut, persoana vătămată se poate adresa organului de cercetare penală pentru identificarea lui.
Plângerea prealabilă se adresează organului de cercetare penală sau procurorului în cazul următoarelor infracţiuni: vătămare corporală prevăzută de art. 181 Cod penal, vătămare corporală din culpă prev. de art. 184 alin. 1 şi 3 din Codul penal, violarea de domiciliu prev. de art. 192 alin. 1 Cod penal, violarea secretului corespondenţei prev. de art. 195 Cod penal, divulgarea secretului profesional prev. de art. 196 Cod penal, violul prev. de art. 197 alin. 1 Cod penal, gestiunea frauduloasă prev. de art. 214 Cod penal, adulterul prev. de art. 304 Cod penal, abandonul de familie prev. de art. 305 Cod penal, nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului prev. de art. 307 Cod penal.

care este infractiunea??....sper ca raspunsul meu anterior sa va fie de folos.....o seara buna!

Alte discuții în legătură

Tulburarea folosintei locuintei - art 320 cp annamariacir annamariacir Buna ziua, Am probleme de un an de zile cu un vecin care ba asculta muzica la maxim, ba se uita la filme/tv in asa fel incat pot auzi clar la ce se uita. ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ascult muzica si am un vecin care abia asteapta sa sune la politie ClaudiuAlexandru ClaudiuAlexandru Ce este de facut? In ce interval orar sau in ce conditii pot asculta muzica la un volum mai ridicat, dar sa nu pot lua amenda daca vine un echipaj de politie ... (vezi toată discuția)
Deranjat de muzica vecinului bogdan_024 bogdan_024 Buna seara, am un vecin care de 3 luni de zile asculta aproape in fiecare zi muzica de dimineata pana seara, am incecat sa discut amiabil cu el dar nu s-a ... (vezi toată discuția)