avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... In caz de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

In caz de divort

Sunt casatorita de 3 ani si am un copil de 1 an si 7 luni.Inainte de casatorie sotul meu a cumparat un apartament in care locuim si pentru care platim si acum rate.In timpul casatoriei am cumparat un autoturism, tot in rate.Chitantele de plata si pt. masina si pt. apartament sunt pe numele lui si este unic proprietar si al masinei si al apartamentului.Tot inainte de casatorie parintii mei mi-au cumparat un apartament , pe numele meu cu bani cash.Intrebarea mea este: in caz de divort cum se impart bunurile?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:51, 25 Iulie 2007
Autoturismul este bun comun si se partajeaza intre soti.
Apartamentul cumparat de parintii dumneavoastra anterior casatoriei este bun propriu si nu se partajeaza, ramane in totalitate al dumneavoastra.
Apartamentul cumparat de sot anterior casatoriei este bun propriu al lui si nu ar face obiectul partajarii dupa divort. Totusi avand in vedere ca in timpul casatoriei s-au platil rate pentru acest apartament puteti ridica anumite pretentii la procesul de partajare.
Dar cea mai buna rezolvare a situatiei ar fi sa va intelegeti, sa continuati casatoria in armonie si sa va bucurati de copilul dumneavoastra impreuna.
Corect!
Nu conteaza ce nume e trecut la proprietar, tot ce e cumparat in timpul casatoriei se considera bun comun pana la proba contrara.
La apartamentul cumparat de sot inainte, impartirea s-ar face asa: cat a platit el inainte este bun propriu (avansul, primele rate fara dobanda); ce s-a platit in timpul casatoriei se imparte jumi-juma (daca nu se face proba ca unul a castigat mai mult, sau a luat bani din mosteniri etc. si a mai achitat niste rate...). Conteaza si cat mai e de platit si cine se obliga a da diferenta (sau sa continue plata ratelor) si sulta catre celalalt sot. Mai conteaza si cui i se incredinteaza copilul, ce alte posibilitati de locuire are fiecare dintre soti (asta numai cu privire la atribuirea in natura, nu si la stabilirea cotelor).
nici sa nu te mai uiti in spate...dc nu se comporta bine cu tine



---------------------------
[url=[ link extern ] >
Buna ziua,
Ma intereseaza si pe mine daca o decizie definitiva data de instanta de apel de la tribunal, comunicata partilor pe 19.07.2007cu drept de recurs in 15 zile de la comunicare poate fi investita ca executorie. Este vorba de incuviintare legaturi parintesti. Care este temeiul legal?
Multumesc.
avem 3 ani de la casatorie si doi copii, in caz de divort ma adresez mai intai autoritatii tutelare sau se merge direct in tribunal?

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor elizachichi elizachichi Eu si sotul meu suntem casatoriti de 11 ani si avem o fetita de 5 ani. Din nenumarate motive( certuri f.f. dese,indiferenta fata de obligatiile unei ... (vezi toată discuția)
Partaj enya1978 enya1978 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat, bazandu-ma pe expertiza Dumneavoastra. Intentionez , impreuna cu un prieten foarte bun, sa imi depun actele ... (vezi toată discuția)
Divort cu partaj caterine caterine Buna seara..am si eu o intrebare.Sunt casatorit de 2 ani din aceasta casatorie a rezultat un baietel in vrsta de 1 an si 6 luni.Inaintea casatoriei am locuit ... (vezi toată discuția)