avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu un sfat, bazandu-ma pe expertiza Dumneavoastra.
Intentionez , impreuna cu un prieten foarte bun, sa imi depun actele pentru emigrare intr-o anume tara.Ne ajuta foarta mult daca am fi sot si sotie, asa ca ne-am decis sa ne casatorim.
Cum sunt patita cu multi oameni in viata, nu pot sa nu imi pun firesc intrebarea:daca dincolo de ajutorul reciproc, ne gandim sa divortam, ce anume se partajeaza.Stiu ca suna meschin insa lumea este de acest fel si nu sunt dispusa sa impart ce am sacrificat o viata,muncind.Eu personal sunt genul care nu isi aroga ce nu este al meu dar nu toti oamenii sunt asa.
Deci, am un apartament dobandit acum cativa ani si un leasing la masina pe care o sa il inchid in 2 ani.Stiu ca bunurile dinaintea casatoriei, mostenirile si donatiile nu se partajeaza...e corect?
Multumesc pentru informatii
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:18, 15 Iulie 2010
Da este corect! Fac obiectul partajului doar bunurile dobandite in timpul casatoriei .
Sunt bunuri proprii bunurile dobandite inainte de casatorie, bunurile mostenite si bunurile dobandite prin donatie, insa atentie donatie exclusiva, pentru exista posibilitatea donatiei catre ambii soti, deci dispunatorul poate sa prevada ca sunt comune.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Multumesc tuturor pentru informatii.
Apartamentul este cumparat de mine demult, leasing este 70% achitat, inca o mostenire , deci acte intocmite, nu donatie ci succesiune; teoretic vorbim numai de bunuri cumparate in timpul casatoriei, impreuna.Este bine sa fi intotdeauna prudent, am vazut exemple multe de oameni care isi schimba brusc caracterul cand vine vorba de impartit bani.
se partajeaza numai bunurile comune dobandite in timpul casatoriei
va avea drept de creanta asupra masinii, pt perioada in care se platesc rate in comun si asupra imbunatatirilor aduse apartamentului, daca vor exista. puteti face un inventar al bunurilor mobile existente inainte de casatorie. (nu pt tot ce e in casa aveti facturi).
in cazul nefericit al decesului dvs, va va mosteni

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama dorește să divorteze DanCristian199 DanCristian199 Părinții mei sunt despărțiți în fapt. Mama a fost înșelată în relatie si părăsită. Ei sunt căsătoriți legal. Mama dorește să se despartă de ... (vezi toată discuția)
Partajare imobil artnunti artnunti in timpul casatoriei am dobandit un imobil de la parintii mei ,care si au pastrat rezerva uzufructului viager de a locui in imobil pana la moartea lor.in caz ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters192876 ContSters192876 Ce fel de act trebuie sa fac pentru a imi ramane casa parintilor mie, fara sa poata a fi impartita cu fratele, sau sotul meu in caz de divort. Multumesc (vezi toată discuția)