avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partajare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partajare imobil

in timpul casatoriei am dobandit un imobil de la parintii mei ,care si au pastrat rezerva uzufructului viager de a locui in imobil pana la moartea lor.in caz de divort prezentul imobil se poate partaja intre cele 2 parti ,respectiv intre mine si sotie?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:52, 9 Septembrie 2011
Nu se partajeaza. Este bun Propriu dobandit prin mostenire de la parintii. Nu are importanta daca esti casatorit sau nu. Doar bunurile COMUNE dobandite in casatorie fac obiectul partajului
Ar trebui sa mergeti sa consultati un avocat care sa vada actul juridic.
Este posibil orice in raport de felul in care este incheiat contractul.
In dreptul civil este foarte greu sa se poata da un raspuns fara a se vedea actele.
daca l-ati dobandit prin contract de vanzare cumparare, e bun comun si se imparte. dreptul de uzufruct al parintilor ramane, nu e afectat de partaj.
@george, parintii sunt in viata, nu vb de o mostenire
are regim juridic de bun comun deoarece forma actului e contract de vanzare-cumparare si e incheiat in timpul casatoriei dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, partaj imobil cu uzufruct viager ContSters426144 ContSters426144 Buna ziua! As avea si eu o intrebare..M-am casatorit in anul 2012, iar in anul 2013 fratele sotului l-a despagubit pe sotul meu si i-a dat suma de 41ooo de ... (vezi toată discuția)
Vânzare imobil între soți. este aceasta o soluție pentru ca imobilul să ajungă în final doar la copilul din a doua căsătorie? liabali liabali Buna ziua, vreau sa știu dc se poate sa vândă soțul meu partea lui din casa , mie, soției. Mai are un copil din alta căsătorie și vrem ca sa rămână ... (vezi toată discuția)
Partajare imobil artnunti artnunti in timpul casatoriei parintii mi au vandut mie si implicit sotiei un apartament,pastrandu si rezerva uzufructului viager de a locui in imobil pana la moartea ... (vezi toată discuția)