avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partajare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partajare imobil

in timpul casatoriei parintii mi au vandut mie si implicit sotiei un apartament,pastrandu si rezerva uzufructului viager de a locui in imobil pana la moartea lor.in prezent sunt in divort cu sotia.poate constitui acest imobil bun de partajat intre parti?
Da, apartamentul este bun comun. Uzufructul ramane indiferent de cine primeste imobilul.
de obicei părinții nu primesc prețul pentru vânzare. dacă așa a fost și la dv-stră, angajați un avocat și încercați să obțineți o cotă de contribuție de 100%. sau cât mai mare. legea doar prezumă a fi bun comun, orice poate face dovada contrarie.
Imobilul este bun comun, astfel ca este greu de dovedit ca nu s-a platit pretul atata timp cat in act se mentioneaza efectuarea platii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajare imobil artnunti artnunti in timpul casatoriei am dobandit un imobil de la parintii mei ,care si au pastrat rezerva uzufructului viager de a locui in imobil pana la moartea lor.in caz ... (vezi toată discuția)
Proprietar de drept sau de fapt- diferenta alisia411 alisia411 In urma cu 20 de ani, parintii mei mi-au vandut locuinta pastrandu-si dreptul de abitatie viagera pana la sfarsitul vietii. In acte scrie ca eu am intrat in ... (vezi toată discuția)
Uzufruct între soţi Miriam22 Miriam22 Bună ziua, stimaţi specialişti, mă adresez Dvs. cu următoarea întrebare: - există posibilitatea de a efectua uzufruct viager între ... (vezi toată discuția)