avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... solicitare CNAS plata asigurari sociale pentru o ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

solicitare CNAS plata asigurari sociale pentru o pensionara care a inchiriat un apartament catre un tert

Am si eu doua intrebari:
1. mama mea (72 de ani, pensionara) a avut in posesie un apartament in perioada 2003-2010. Acesta a fost inchiriat oficial in perioada 2005-2010. Zilele trecute, i-a venit de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate o adresa prin care i se aduce la cunostinta faptul ca, pentru perioada 2005-2007 datoreaza suma de 582 lei (care, inclusiv penalitati ajunge la vreo 1.450 lei). Este normal sa platesti asigurari de sanatate pentru inchirierea unui apartament? Daca da, se calculeaza (ce procent, ce deduceri se aplica) la suma bruta sau la cea neta? Este legal sa nu ti se comunice anual cuantumul datoriei ci inainte de expirarea perioadei de plata?
2. Lucrez si intr-un contract de prestari servicii din februarie 2009. Si pentru asta trebuie sa platesc dari la sanatate?

Rog sa fiu ajutat inclusiv cu mentionarea cadrului legal in vigoare la data prezentei.
Multumesc tuturor!!!!!!!!!!

Catalin
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:35, 11 Iulie 2010
Pensionarii cu pensie sub 1.000 lei care nu contribuie la asigurarile de sanatate pentru alte venituri reliazate, inclusiv din chirii, datoreaza CASS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass la venituri din inchiriere - pensionari Grati Grati Buna, Efectiv m-am zapacit de cap! Am citit atatea legi si pareri, ca nu mai stiu nimic. Va rog: stie cineva sa-mi raspunda concret, cu DA sau NU, ... (vezi toată discuția)
Contributia pt asigurari de sanatate Lascu Maria Lascu Maria 1. In prezent sunt pensionara, din martie 2010; 2. PFA din 2005, cu activitate doar in 2005 si f putin in 2006; 3.. Posed un apartament in care locuiesc si ... (vezi toată discuția)
C.a.s retroactiv lazarica18 lazarica18 Daca o persoana are PFA de multi ani si este pensionata la limita de varsta, daca nu a fost instiintata , ca trebuie sa plateasca CAS, este obligata sa ... (vezi toată discuția)