avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... plata asigurarilor de somaj, sanatate si pensie din ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

plata asigurarilor de somaj, sanatate si pensie din conventie civila

De ceva timp sunt fara loc de munca. Inainte de a mi se termina perioada de somaj am trecu la Casa de sanatate ca si coasiguratul fiicei mele. Imi pierd acest drept daca efectuez munca pe baza unei conventii?
Munca este neregulata si nu realizez venit mai mare de 400 ron pe luna ( cateodata nici atat) Au aparut noi reglementari?
Pana acum se retineau la sursa cei 16% pentru impozit. Acum mi s-a comunicat verbal ca pretul per bucata a sca zut pt. ca a aparut o noua legislatie.
Puteti sa ma lamuriti cu aceste doua aspecte?
1. Cum ma afecteaza plata sanatatii din conventia civila daca eu am calitatea de coasigurat.
2. ce s-a schimbat in legislatie? Am luni in care nu mi se ofera nimic de lucru, luni in care castig 100 ron..
Cu multumiri,:sorry:

Alte discuții în legătură

Cine plateste asigurarile de sanatate? adela65 adela65 Buna ziua, degringolada guvernantilor ne pune in situatii incerte; NU am loc de munca si nu sunt nici in somaj. La Casa de asigurari de sanatate figurez ca ... (vezi toată discuția)
Coasigurare medicala Iirinas Iirinas Statutul de coasigurat se pastreaza daca persoana care pe care a fost inrregistrat acel coasigurat a schimbat locul de munca fara intrerupere pe cartea de ... (vezi toată discuția)
Pfa are salariu? arinna arinna La un pfa venitul brut obtinut este si salariul brut sau ele sunt diferite? Adica se declar ca aceeasi valoare sau diferit? (vezi toată discuția)