Buna ziua!
Am o sentinţă emisă în urma unei somaţii de plată. Din cauza faptului că în sentinţă instanţa a uitat să treacă şi obligarea debitoarei la plata dobânzii legale am solicitat completarea hotărârii şi mi s-a emis o încheiere în acest sens.
Se poate învesti cu formulă executorie sentinţa obţinută în condiţiile în care la dosar nu apare dovada comunicării acesteia, în schimb apare dovada comunicării încheierii de completare a hotrării + dovezile de citare la termenul la care s-a soluţionat cererea de completare a hotărârii?
Vă mulţumesc!
Daca actiunea a fost introdusa pe dispozitiile Og 5/2001 conform art. 6 al,.4 comunicarea ordonantei se face prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire. Neefectuarea comunicare atrage necurgerea termenul pentru cererea in anulare. Deci, ordonanta nu este definitiva si irvocabila si nu paote fi investita cu formula executorie.
Vă mulţumesc pentru răspunsuri!
ªi eu cred că nu este irevocabilă sentinţa pentru că nu apare confirmarea de primire la dosar.
Eu mă gândeam dacă acea citaţie în vederea judecării cererii de completare a hotării şi acea comunicare a hotărârii de completare a sentinţei (pe care debitoarea le-a primit) ar putea suplini lipsa comunicării iniţiale?
Investire hotarare
negut
Va rog sa-mi spuneti
-daca este o limita de timp maxima in care trebuie sa investesc o Hotarire a Curtii de Apel ,daca nu s-a n mai facut recurs in cele 15 ... (vezi toată discuția)